Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Bu zamanlar zordur ama rızkı veren Allah. Bir bakarsınız hepsi aşılmış. O sebeple psikolojinizi etkilemesine izin vermeyin.

Gelelim konuya. Sizi arayan muhtemelen avukat katibi. Siz onlara dostane durumunuzu anlatsanızda onların işi bu olduğu için bazen iyi bazen kötü bazen doğru bazen yalan konuşarak tahsilatı amaçlayacaklardır. Yazdığınız kısa ama ben bir detay fark ettim. Hakim kararı çıkmış diyorsunuz.
İcra dosyanı ile alakalı herhangi bir muvazaa veya itiraz sebepli icra mahkemesinde konusu oldu mu. Bakın icra dairesi ile mahkemesi ayrı şeydir.
Normalde alacaklı (veya vekili olan avukat vs) evrakı icra dairesine verir, tebligat sonrası 7 gün geçer ve icra kesinleşir. Bu 7 günde itiraz ederseniz veya 7 gün sonunda sahte imza vs iddiası olursa iş icra mahkemesine gider. Bazen de borçlu mal kaçırıyor vs diye gidilir buralara.
Mesela siz icraya itiraz ederseniz, geçici olarak işlemler durur. Sonra icra mahkeme hakimi sizi haksız bulursa icra dosyasına onay verir ve alacaklı/vekili işlemleri takip eder.
Sizin böyle bir işleminiz yok ise, düşüncelerime göre avukat katibi (size muhtemelen avukatım vs de demiş olabilir katip, bunların sektöründe bu normal, ama TCK ya göre kamu görevini usulsüz üstlenme suçu oluşabilir) hakim onayladı vs diye sizi korkutuyordur. Çünkü avukat, haiz talebini icra müdürünün onayladığını bilir ve bu şekilde hukuku korkutma aracı olarak kullanmaz. O yüzden katiplerden bazen böyle sivrilenler çıkabiliyor.
Ha farklı bir olay olmuşta hakime gitmiş ve hakim karar vermişse, gelsinler hacze yapacak bir şey yok, gelen kişilerde memur, oturup bi tutanak yazıp giderler. Eskisi gibi mal kaldırmak yok. Onlar da halden anlıyor bakmayın.
Ha böyle telefonlu tacizler sizi yoruyorsa mental olarak, telefonu açınca hemen şunu söyleyin;
"Benim telefonumda görüşme kayıt programı var, söyledikleriniz otomatik kayıt oluyor. Bunu bilerek benimle konuşun veya görüşmeyi sonlandırın"
Bunun üzerine borcunuzla alakalı aradık ödeme durumunuz nedir derler, yok dediğinizde de iyi günler der kapatırlar.
İcra memurları eve gelirlerse de, bu onların görevi, sessizce evinize alıp oturtun, tutanaklarını tutsunlar, gitsinler. Bazı bankalar (genelde kamu bankaları) hacze gelmek zorunda çünkü müfettiş ilerde denetlerse sizin dosyayı, icraya gidilmedi diye olumsuzluk çıkarabiliyormuş.
Özetle, icra dairesi müdürü haciz kararı verir hakim değil, bu karar verilse bile eve gelmeleri pek kazançlı değil alacaklı için ama oldu da gelirlerse, imzaladığın her şeyi oku. Taahhüt vs yazıyorsa dikkatli ol çünkü imzalı ödeme taahhüdü verip ödemezsen hapis cezası var.

Dip not: Uyap vatandaş portalına e devlet ile girin. Dosya sorgulamadan icra dosyalarınızı sorgulayın, son 20 evrak diyor ya orayı sık sık kontrol edin. İcraya geleceklerse, icra dairesine talep yazarlar, icra müdürüde talebe cevap verir. Onaylarsa hazırlık başlar(gün ayarlanır vs) Eğer son eklenen evraklar kısmında böyle bir hareketlilik görürseniz, bilin ki eve gelecekler. Ona göre de bir çözüm düşünürsünüz durumunuza uygun.

Son not: Ben avukat değilim. Yazdıklarım hukuki tavsiye veya görüş niteliği taşımaz. Kişisel yorumlarım/fikirlerimdir. Uyup uymamak size kalmış. Sonuçları da sizi bağlar. Bu mesajdan sonra da görüp aklına gelen forumdaşlar özel mesajla vs lütfen bir konuda hukuki bir şeyler sormayın, hukuki danışmanlık istemeyin çünkü bunu yapmaya yetkim yok.