takıldığın noktada bana sorabilirsin numaram profilimde var.

1) sattığın marka ürünler A atölyesinden çıkabilir. Sen X dersin, rakip firman XYZ der. Senin ürünü aldığın yer onla aynı olsa bile kimseyi alakadar etmez. O yüzden üreticiden aldığın fatura boş. Sonuçta üreticide, XYZ marka ürünü satıyorum diyemez, çünkü o üreticidir, MARKA SAHİBİ DEĞİL.
2) Burada konuştuğun durum, marka patenti varsa üzerinden konuşulan bir durum. Ama tahminimce marka sahibi değil. Belki başvuru yaptı, öyle kaldı. Marka adı ver TPE den kontrol edelim.
3) Marka sahibi olsa, markasını da trendyol'a tanımlamamış olsa, herkes girer buybox'a herkesi dava edemez sonuçta. Ki her marka tanımlayan kişinin patenti yok. Trendyolda herkes marka tanımlayabilir.
4) markasını tanımlamış olsa sende buybox'a giremezsin. Çünkü senden yetki belgesi ister, noter onaylı satış izni ister vs vs.
5) markası varsa ve trendyola tanımlamamışsa, dava etmeden önce uyarıda bulunmalı. Aksi halde bir hak talep edemez.

Avukatlarla sıkça yaşadığımız bir durum. Mesela benim ürünümün buybox'ına 3 yıldır kimse giremedi, giremez hala 2 defa tekrar yükleyen bir mağaza oldu, trendyol mağazasını kapattı