By_ReFLeX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
burda zaten senin görüşün benim görüşüm tartışması yapmıyoruz. herşeyi uzun uzun yazmanın manası yok. bende onu soruyorum sana. senin yorumlamana göre dinen faiz haram mı diye soruyorum. yine anlamazsan söyle noktalama işaretlerine de dikkat eder öyle yazarım.

610 yılında inen kitapta herşey yazmaz zaten. faizde bir ticarettir. mal alıp bekleyip satmakta ticarettir.
a bankası bana diyor ki 100 liranı bana verirsen sana 110 lira veririm
b bankası diyor ki 100 liranı bana verirsen 120 lira veririm. bunun adı ticarettir.
Noktalamalara da dikkat edermiş, laf çarpmaya çalışacaksan önce imla kurallarına dikkat et bari de samimiyetini anlayalım. Ne güzel inandığın dine yeni bir soluk getirmişsin, ben 610 yılında herhangi bir şey indiğine inanmıyorum, onu bana değil inananlara anlat. A bankası da faiz B bankası da faiz, inandığın Ayette de faiz için şeytan işi bir pislik diyor. Diyanete başvuruda bulun bu tezini anlat ve faizin aslında ticaret olduğunu söyle, varsa İslami ekonomi ödülü falan kesin sana verirler. Faizi aklayıp ticarete dönüştürdüğün için madalya takar, plaket verirler çok güzel isim yaparsın.