Kardeşim beni suçlar gibi olmuş sanki ben takkeli hocalar gibi günah evladım, haram evladım demişim gerici bazı söylemlerde bulunmuşum gibi anlaşılabilir yanlış olmasın

Bankacı bir arkadaş çok kızmış, boşuna kızmasın herkes kendine göre yorum yapmıyor, dine göre yorum yapıyor yoksa bende
@digiklan; 'ın dediklerine imzamı atarım ve bende Agnostiğim yani dinin ne dediği benim çok umurumda değil ama bil diye söylüyorum din böyle söylüyor, umarım yanlış anlaşılma olmamıştır. Nasıl Tekel bayii işletmek dinen günah kabul ediliyorsa, faiz alınıp verilen bir kurumda faize bulaşmış para ile maaş alıp insanların faiz yemesine aracılık etmekte aynı şekilde dinen haram kabul edilir ona buna helal etmiyorum desende fark etmez, ben günahkar demiyorum kimseye zaten bana göre günah diye bir şey yok, sadece akıl, vicdan, etik, ahlak, karakter gibi temel kavramlar var, bende günah kelimesinin bir karşılığı yok kısacası. Herhangi bir bankaya helal paranı vezneden, iban üzerinden veya bankamatikten soktuğun anda o para artık harama bulaşmıştır, bitti. Elektrik faturanın son günü ayın 25i ve sen 15inde 2 bin lira faturanı ödedin, banka o paranı 10 gün kullandı, gecelik faize koydu, repoya koydu bir şeyler yaptı ve senin paran aracılığı ile para kazandı, faiz elde etti bu kadar basit yani bunun için matematik yapmaya gerek yok. Maaşını bankadan alıyorsun ayın 5inde yattı sen 10unda çektin, 5 gün boyunca senin paranı işletti faiz elde etti, olay kapanmıştır yani üzerinde tartışmaya bile gerek yok. Tekrarlıyorum, bu dinen böyledir yoksa bana göre ne haram var ne faiz, olsa çatır çatır yerim faizi umurumda olmaz, kendi görüşümü söylemiyorum " dinen " bu böyle diyorum. Şimdi Tekel bayii işletenler, bar sahipleri, bankacılar vs. linçlemesin yani.