Merhabalar, çalıştığım firma bir grup şirketi. Şirkette e-ticaret yöneticisi pozisyonundayım. İçerde 20 30k kadar ürün var fakat firma vadeli alıp vadeli sattığı için e-ticaret tarafına uymuyor bu sebepten saygı değer mükemmel yöneticilerim farklı ürün bulun diyor. Tamam diyorum kendi satın almamı kendim yapayım diyorum...

Ürün buldum ortalama 2.3m peşin para mal aldığında (e-ticaret) 3.2m ciro yapıyor. (Kargo komisyon hariç)
Kısacası %10 15 kar ettiriyor. Ortalama dönüş süresi 60 90 gün. 21 gün vadesi var pazaryerlerinde. 21 gün sonra paran cebinde. (kaldıki firmanın cirosu kat kat yüksek bu istediğim paradan)

Neyse çıktım bana bütçe verin 2.3m dedim. Mal alcaz ciro yapmak için karımız bu dedim. Mali müşavirimiz hesapladı etti paranın enflasyondan maliyeti cart curt dedi zarar eder dedi. Ben vadeliye koysam daha çok kazanırım dedi. Hesaplarken bunu da göz önünde bulundur dedi.

Acayip sinirlendim... Kendi kendime o zaman biz mal satmayalım mal araştırmıyım boşu boşuna dedim içimden. Ve çıktım odasından. Böyle bir mantık var mı? Hem ciro yapın ürün bulun hemde ürün buldun ama faizi daha çok kazandırıyor veremem bütçe iyi valla. Neymiş enflasyon o bu ...

Sadece bir serzenişte bulunmak istedim.