MiqeZeLLa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet, ben mobbingi savunmuyorum neden mobbing uygulandığını ve neden ortaya çıktığının sorusuna yanıt veriyorum, bu benim görüşürüm.

"Ve neden insan kaynakları işveren çıkarları için işçinin ezilmesine müsade eder?" sorunuzu şimdi gördüm. Sizin çalıştığınız firmalarda bu sorun yaşanmış olabilir ancak iş hayatım boyunca hem işçi hem işveren arasında bir köprü görevi görerek çalıştım. Son işyerimde işçi haklarının hiçe sayılması sebebiyle (yasada açıkça belirtilen maddeyi işletmeye çalışmamdan dolayı) tartışmalı ve davalı bir şekilde ayrıldım çünkü ben de bir işçiyim.
Teşekkür ederim.
Ülkenin önde gelen kargo firmasında bizzat yaşadım bu süreci. Tümtis'e üye olan personele önce mobbing yapılıyor eğer istifa etmezse işten çıarılıyor ve arabulucuya başvur deniliyor.