Biz Türkler oradalarda da rahat bırakmıyoruz değil mi? Türk şantiyelerin vazgeçilmez olayıdır bu, efendim.
SEOmuhendisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
selam dostlar

evin karşısında inşaat var, gözümün önünde boya işçisi 2 kattan işçi düştü, bir kaç dk hareketsiz yattı yerde kafası kanıyordu ben öldü sandım kafasından kanadıgını görünce, sonra kendine geldi 10-15 dk sonra yerden kaldırdılar , yürüyordu ama ya bilinci pek yok ya da şok geçirmişti.

ben hareket ettirmeyin iç kanaması vardır, kırık kemiği vardır çok riskli diye uyarmama ragmen pek dinlemediler ... 15-20 dk ya da ambulans geldi, içerde naptılar bilmiyorum ama adamı çıkarmaları yarım saat kadar sürdü, sedyeye sabitleyip götürdüler.. başına bir iş geldi mi bilmiyorum fakat cehaletin bini bin para.

iskelede güvenlik sıfır, asma iskele zaten ama asma mezarlık desem yeridir, 2 ucu ipe bağlı kalaslar, ağırlık dengelemek için bir ucuna ağır taş koymuş, muhtemelen yer değiştirirken taşı kaldırıyor taşla beraber düşüyor zaten yerde taş da vardı. adam halatı da çıkarmış rahat çalışmak için... yani zaten allaha emanet çalışıyormuş.

şantiyedeki diğer adamlar ondan cahil, abi bir allahın kulu mu ilk yardım bilmez şantiyede? aşağı inip aval aval baktılar öyle. zaten baret yelek iş ayakkabısı vs, yok, beyaz yakalar ambulanstan sonra teşrif ettiler şantiyeye, yoldan geçen vatandaş allahtan ilk yardım biliyordu da ilgilendi. bir de şantiyedeki işçiler ambulansı aramayın polis gelecek diye çıkıştılar adam 2. kattan düşmüş ama ayaga kalktı ya sorun yok, kedi mi abi bu? kediye yapılmaz bu yani...

olay yurtdışında yaşandı, fakat inşaata komşu oldugum için biliyorum inşaatı yapan firma türk, ama düşen işçi uzak doguluydu. insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı, bir insanın kendi güvenliğini alması için illa kurallar mı olmalı, cezalar mı olmalı ?

gözünüzü seveyim sahada çalışıyorsanız sektörünüz, işiniz ne olursa olsun iş güvenliği tedbirlerini alın. baret gerekiyorsa takın, halat gerekiyorsa takın, sizi riske atacak bir durum varsa birşey olmaz demeyin, güvenli hale gelmeden çalışmayın, tedbirler işi mi geciktiriyor? maliyeti mi arttırıyor, patron düşünsün, kendinizi düşünmüyorsanız bile sizi de evinizde bekleyen aileniz var, seveniniz var. bana birşey olmaz demeyin,her yıl binlerce bana birşey olmaz diyenler ölüyor. ensesi kalın godomanlara 3 kuruş fazla kazandıracağım diye kendinizi riske atmayın.

3 kuruş fazla kazanmak için eli mecbur işçiyi risk altında çalıştıran, gerekli tedbirleri almayan paragözlerin de allah bin belasını versin!