bir fabrikada ihracat müdürüyüm. almanya frankfrutta ocakta fuar var. bizde katılımcıyız. stand açacağız.
patronun oğlu
tasarımcı
ve ben vize için başvurduk, 3 ümüze de red yanıtı verdiler. vize şirketinin dediği geri dönmememizden çekiniyorlarmış. şöyle de bir yazı verdi bize.
anlaşılır gibi değil. ukraynada sınırsız oturum iznim var. 5. pasaportumu kullanıyorum. daha önce 2 ya da 3 defa schengen aldım. ne bir sabıka kaydım var ne bir suçum. üstelik şirket gönderiyor. üstelik fuara katılıyoruz. gerizekalılar madem vize vermeyeceksiniz, fuarda neden yer satıyorsunuz ? açık açık diyin ki Türkler katılamaz.
patronun oğluna ve tasarımcıya da red vermişler. o kadar 8 yıldır ihracat sektöründeyim, bir çok ülkeye gittim, ilk defa red yedim. vize firmasının dediği dosyayı açık bakmamışlardır bile sizden hariç bugün 6 kişiye daha red verdiler diyor.
sicilimi yazdım, katılım sebebimizi yazdım, sponsorumuz şirket. şirket banka hesabını dahi istediler. hesapta milyonlar gösterdik. nafile.
kısacası, oturun oturduğunuz yerde.
bende red yemiştim, itiraz ettim ve kabul ile sonuçlandı, itiraz yolunu deneyebilirsiniz.