Torba yasa kapsamında bu konuda düzenlemeler yapılabileceğine dikkat çeken Yayman, bu mecralarda yaşanan olumsuz durumları da vurguladı.
Hüseyin Yayman,
TikTok'un yanı sıra diğer sosyal medya platformlarının da incelendiğini belirtti. Bu çalışmaların sonucunda alınacak kararların, mevcut yasal düzenlemelerde değişiklik yapılmasını gerektirebileceği belirtildi.
Yayman, sosyal medya
fenomenleri ve platformlarının kullanıcı güvenliği, içerik denetimi ve diğer olası risklere karşı daha etkin bir şekilde denetlenmesi amacıyla bu adımların atıldığını belirtti.
TIKTOK TEMSİLCİSİ TBMM'YE ÇAĞRILDI
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, TikTok'un Türkiye ve Avrasya temsilcisinin komisyona çağrıldığını duyurdu.
Yayman, TikTok'un Türkiye'deki faaliyetleri ve platform üzerindeki içeriklerle ilgili endişeleri ele almak amacıyla 7 Aralık tarihinde TikTok temsilcisi Emir Gelen'in komisyona davet edileceğini belirtti. Yayman, TikTok'un Türk toplumu, aile yapısı, ahlak, kültür, çocuklar ve kadınlarla ilgili içeriklerinde meydana gelen sorunlara vurgu yaparak, bu tür içerikleri kınadıklarını ve tasvip etmediklerini ifade etti.
'TIKTOK KAPATILACAK MI?' SORUSUNA YANIT
Yayman son olarak lisans iptaline kadar varacak yaptırımların masada olduğuna söyleyerek sözlerine şunları ekledi:
Biz Dijital Mecralar Komisyonu olarak başta bant daraltma, yayın yasağının getirilmesi, reklam yasağının getirilmesi ve gerekirse lisans iptali olmak üzere tüm dijital mecralarla ilgili çok ciddi bir çalışma içerisindeyiz bunu kamuoyuna açıklamak isterim.
Valla kapatılırsa çok memnun olurum. Bir çin virüsünden kurtulmuş oluruz. Gençlik biraz doğru dürüst şeylerle ilgilenir. Darısı bigolive gibi pisliklerin başına.
Bu arada hiç hesabım yok, kullanmıyorum. Haberler de falan görüyorum midem bulanıyor.
Kapatılmasını arzulamamın nedeni çocuklar. Biz büyükler doğru ve yanlışı ayırabiliyoruz ama çocuklar ayıramıyor. Orada çok büyük bir toksik kitle var. Her sosyal medya mecrasında var ama orada daha fazla.
Tiktok müptelası çocukların aile hayatında da sorunlar oluşuyor. Yeğenim de kullanıyor ve engelleyemiyoruz. Sildirsek de gidip geri yüklüyor. Kullandı kullanalı ana babaya karşı bir asilik baş gösteriyor. Özellikle kız çocukları çok daha kötü etkileniyor.
Ayrıca ana baba olmadan yada bir çocukla ilgilenmeden yorum yapanları anlayamıyorum. Ana baba çocuğuna eğitim versin deniyor. Aynı sorun bizim de başımız da var. Abimgil biz de kalıyor ve yeğenim de tiktok kullanıyor. Defalarca güzel bir şekilde ikaz etmesine rağmen, orada ahlaksız yayınların yapıldığını, vaktini boşa harcadığını, onun yerine ders çalışmasını, kitap okumasını, kendisini geliştirmesini söylemesine rağmen burada siliyor, okula gidiyor yine yüklüyor. Bunlarla uğramasın diye hafta sonları kursa gönderiyor ama nafile. Hadi bu arkadaşlar yardımcı olsun. Ne yapacak babası? Dövsün mü sövsün mü şiddet mi uygulasın? Sen çocuğunu en iyi şekilde eğitmeye çalışmana rağmen çevresi çocuğun gelişimine etki ediyor. Tiktok hesabın var mı diye sorunca yok dediğinde kendini ezik gibi hissediyor, öyle bir muamele görüyor. Hayatınız da hiç bir çocukla ilgilenmeden lütfen kafadan afaki yorumlar yapmayın.