İnsanca ve insana yakışır şekilde yaşamak, teşekkür ederim ziyadesiyle özetlemiş, konuya açıklık getirmişsiniz.
Efendim aynen söylediğiniz gibi kendimiz ediyoruz ve kendimiz buluyoruz. Her şeyi batırdıktan sonra işin içinden çıkılmaz hale gelince, sıvışçak yer arıyoruz.
Herkes her konuda her şeyi üstüne alınmaktadır efendim, bilin bakalım neden bu sorunlarla cebelleşip duruyoruz. Çünkü memlekette kusura bakmasın kimse inandığından benimsediğinden bir fikri yada düşünceyi savunmuyor. Yapmazsa memlekette barınamayacağından tencere tava kaynamayacağından dolayı tüm mevcudiyetiyle delirmişçesine savunuyor. Esnafı ben esnafım memuru ben memurum en iyisini ben bilirim diyor, ve tencere tava kaynasın memlekette barınayım diye ne kadar yanlış varsa ne kadar problem varsa hepsini savunuyor. Çünkü biliyor ki öyle yapmazsa ne eve ekmek götürebilecek ne barınabilecek memleketinde, e şimdi kuyruğu dik tutmakta lazım. Lafım size değil lafım milletimize efendim.
Doğru söze ne hacet.
Burada neden iş bulamamaktadır ve neden para kazanamamaktadır ve neden rızık ülkesinde değildir?
bence bu soruların cevabını dürüstçe verdiğiniz zaman, düzelmeye başlayacağız toplum olarak.
Ülkeyi yönetenler kendileri zefki sefa içinde hiçbir halttan tasarruf etmeden har vurup harman savurarak yaşarken vatandaşa dönüp biraz sabır demeye utanmıyor. Hatta daha kötüsü vatandaşının gözünün içine baka baka gerçekleri çarptırmakta, yalan söylemekte de hiçbir beis görmüyor.. Enflasyonu %300'e vurdurup sonra ev sahibine %25'ten fazla zam yapamazsın diye kanun çıkarıp ev sahibi ile kiracıyı karşı karşıya getirmekten çekinmiyor. Üstüne TUİK yoluyla real enflasyonu 10'da 1'i oranında göstermeye çalışmaktan da utanmıyor. Ekonomik sıkıntı var diye ya da başka her ne sebepten olursa olsun vatandaşın sırtına hergün ek vergiler saplamaktan çekinmiyor. Arabası olandan aynı vergiyi x2 almaktan çekinmiyor. Vs. Vs. Vs. daha binlercesini sayarım bu gibi olayların..
Kimse bu dertleri çekerek yaşamaya mecbur değil.. İmkanı olupta kalanın aklına şaşarım asıl gidenin değil..