dijitalartiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bu iş iradeyle vs. alakalı değil pek. Burada önemli husus dopamin ile alakalı. Tiktok, instagram, youtube vs. derken insanlar çok fazla dopamin salgıladı ve artık belli seviyeden sonra yetersiz kalmaya başladı.
Bu yorumu okuyanlar arasında illaki saatlerce reels, tiktok vs. izleyenler vardır. Artık izlediği filmden, yaptığı işten vs. keyif almayanda vardır. Bunun sebebi normal bir insanın harcaması gereken dopaminden çok daha fazlasını harcamaya alışmamızdan kaynaklı.

Sosyal medyada vakit geçirme süreniz birden artmaz mesela. Yavaş yavaş yükselik, çünkü yavaş yavaş dopamin yetmez, daha fazlasını aramaya başlarsınız. Haliyle daha fazla vakit geçirmeye başlarsınız. Sonra hayat bu cihazlar olmayınca anlamsız gelmeye başlar.
Yeni arayışlarda kumara kaptırdım mesela ben kendimi. Son 2 ayda 150-200k parayı bırakmışımdır. Aralıksız 10-15 saat kumar oynadığımı biliyorum. Tıpkı reels izlerken video kaydırmak gibi.
Giyotine gönderseler söylediklerimin arkasında durmaktan vazgeçmem. Boş konuşmuyorum, tecrübe ile sabit kurulan cümleler. Kafada bitirmeyi hafife almayın. Bugüne kadar kaybettiğiniz paralarda neler yapardınız bir düşünün. Yada günde harcadığınız zamanı başka şeylere harcasaydınız ne sahibi olurdunuz vs.

Emin olun kafada bitirdiğin an bambaşka bir hayatın içine kapılırsınız. Çok para kazanıyorum şeytan dürtüyor diyorsanız kazandığınız parayıda gidip yatırımda harcayın ama eski usül yatırım. Altın, gümüş vs. Kumarda geçirdiğiniz yada geçireceğiniz zamanı çeşitli aktivitelerde geçirin. Kitap okuyun, film izleyin, yürüyüşe çıkın, dil öğrenin. Bak yine tavsiyede bulunduk istemsizce görüyor musun

Herşeyin başı o kalın kafada kumarı bitirmekten geçiyor, aptamin doptamin koptamin çaptamin bilmem ben. Bitti ben bir daha bu laneti oynamayacağım demediğin sürece daha çok 150-200k kaybedersin. Birgün geldiğindede ulan bu paralara daire,araba vb şeyler alırdım ben diyeceksin bunada emin ol.

Bırak bahaneler bulmayı güzel kardeşim, kanser senin beyin noronlarında dolanıyor. Kes at kanseri sonra farkına vardığında güzel birşey yaptığının bol bol dua et bana Senin 2 ayda kaybettiğin parayı ben 4 yıl önce kaybettim ki o zaman istanbulda 1+0 daire parasıydı. Şuanda o dairenin fiyatı minimum 1.5M TL'dir. (Bknz.)