enesaydeniz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kimse size geçmişe yönelik cezan gelir ya da gelmez diyemez hocam kesin olarak.

Ancak şöyle bir yönlendirme yapabilirim. Genç girişimci desteği ile şirket açarsanız ve home ofis gösterirseniz tek gideriniz mali müşavir ve aylık 200 liralık bir vergi.

Yani aylık ortalama 1000 lira bir giderin olacak. Genç girişimci sayesinde stopaj vergini ilk üç yıl (yılda 150 bin olmak üzere) 450 bin liraya kadar ödemeyeceksin. Kdv konusunda ise eğer global pazara çalışıyorsan muafiyetin olacak zaten. Çok ciddi bir kdv çıkmaz. Biraz da giderlerini gösterdin mi tamamdır bu iş.

Gözün korkmasın hocam, en kötü ne olacak ki? şirketi mi kapatacaksın 🙃
Bu mesaj ile en kötü ne olabilir ki deyip şirket kurmaya gireşecektim fakat

cepoyunz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2015 yılında bende senin gibi korka korka para kazanıyordum. Kaç kere müşavire gittim, muhasebecilere sordum net bir yanıt alamadım. Hatta direk vergi dairesine gittim onca yere yönlendirdiler ancak yine de bir hal çare yoktu. Kafayı taka taka para kazanmaktansa hiç kazanmiyim dedim ve o an bıraktım. Ancak o süreye kadar para kazandığım için iş işten geçmişti. Ardından 2021 yılında güzel bir ceza yedim. 2015 yıllarında hiç bir soruma cevap alamadığım vergi dairesinde, bu sefer " sen youtuber mısın yoksa web adsense'ci misin" şeklinde yorumlar yapılıyordu.

Vergi verme işine de girmeni tavsiye etmem. Çünkü açılış yaptığın an geriye dönük ceza yiyebilirsin. Genç girişimciden faydalansan bile daha sonra sen önce vergisiz iş yaptın diye bu hakkını fazlası ile geri alabilirler.
OnurOzden adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Vergi muafiyet belgeniz olmadığı sürece iş devamlılığınızın olmaması veya serbest meslek yapıyorum demeniz sizi yüklü cezalardan kurtarmaz. Bunu unutmayın.
Bu mesajlardan sonra yine karamsarlıklar karamsarlıklar.. Konuyu açarken ne kadar karamsarsam şu an en az 2 katı daha fazla öyleyim