ZekiOzl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
4 sene eğitimini almış ve İngilizce konuşamayan öğretmenler ile 10 yıldır ülkesinde yılda 20 gün bile geçirmemiş öğrendiği tüm dilleri ülkelerde ki enstitüsülerde eğitim alarak tamamlamış ve toplumun içinde pratik yapmış kişilerde kıyaslamak ta acayip maalesef her ehliyetli olan araba kullanamadığı gibi yüzlerce Arapça İngilizce öğretmeniyim diyip o dili konuşamayan insanlar var bundan dolayı ki ilkokul 4. Sınıfta başladığımız ve üniversite sonuna kadar devam ettiğimiz İngilizce eğitimizin sonu hüsran.

Size 30 a yakın ülke gezmiş sayısını bilmediğim kadar kişi ile tanışmış be networku olan, çeşitli yatırımları olan birisi olarak söyleyeyim pratikte olanlarla dediğiniz arasında fark yok. Meşhur İngilizce kurslarında anadili İngilizce olmayan ve öğretmen dahi olmayan kişilerin çalıştırılması ve bizim insanımızın yabancı diye önünde eğilmesi mesela.
Dediğinize katılıyorum ama sanırım etik mantığı tam aktaramadım hocam. "Hak ediş" denen bir durum var ve bu duruma sahip değilsiniz. Evet sahip olanlardan daha bilgili olabilirsiniz ama bu, bu hakka sahip olduğunuzu göstermez. Öyle olsaydı sahte diş hekimleri de haklı olurdu, cerrahpaşalı kendine doktor diyen bir kadın vardı o da yani bir şeyi o meslek elemanlarından daha iyi yapıyor oluşunuz o mesleği uygulama yetkisi vermiyor size. Çok istiyorsanız tabi ki lisansını kazanıp okuyup o hak edişe kavuşabilirsiniz.

Bizim insanımızın verdiği değere göre de belirlenen bir şey değil bu, bizim insanımız ortopediste gitmek yerine kırık çıkıkçıya gider ve onun yaptıklarının önünde eğilir, ama bu durum o kırık çıkıkçıyı haklı veya ortopedist yapmaz. Ben şahsen asla lisansını kazanıp okumadığım bir mesleği kendime atfedip uygulamam. Tabi ki seçim sizin.