nite banka üstadım ? neden aracı kurum değil... bankaların komisyonu yüksektir, ekran vermek için gak guk yaparlar, alışta satışta önce kendi havuz müşterilerilerini gözetirler, parayı doğru dürüst hesaba geçirmezler, T+2 olayını kendilerine göre eğer bükerler... hayatımda bir defa garantiyle çalıştım, "delisiniz herhalde" diyip hesabı kapattım. ne diye banka fikri aklıma girdi onu da bilmiyorum zaten. kaşındım işte...
osmanlı onbinde 4 komisyon, info onbinde dört ve 25 lira aylık para, bedava eft, bedava ekran....
hisseler zaten kurumda değil takasta duruyor. banka da takasta tutuyor.
kurumda paran varsa hisse alırsın, satıp altına geçersin, satıp hisseye geçersin... banka gibi yok komisyonu kaç yok makası kaç falan bakmak kontrol etmek durumunda kalmazsın.
bankadaki temsilcilerin havası zaten bir başka sinir bozucu durum. adam hergün önünden geçen parayı kendi parası sanıp havalara giriyor.kompleksli tiplerdir bankaların yatırımcı bölümündekiler. kendilerine uzman danışman falan derler de bir işe yaramazlar.
haa marbaştan, gcm'den uzak dur gerisini boşver. ha dersen ki üçüncü sınıf esnaf kafasıyla uğraşmayı severim, o zaman çalış tabii... bunlar bile bankadan iyidir.
haa bir nokta daha... aman diyeyim... yatırım danışmanlarının dediklerini falan küt diye yapma sakın....
Hocam zaten midas kullanıyorum onda halka arz hissesi olmadığından açıcam midasa eklenince oraya aktarıcam 😊