Herkese selamlar iyi forumlar, anlatacağım olay biraz uzun ama bilgisi olan arkadaş yardımcı olursa sevinirim.
Burdan bir arkadaşımız ile ticaret yaptık ürün olarak saat satmıştım arkadaşa ve kargo için aras kargoyu kullanmıştım. Aras kargo ile bazı sorunlar yaşadık kargo alıcıya ulaşmadı ve iade geldi sonrasında kargoyu ben şubeden aldım ve yurtiçi kargo ile alıcı olan arkadaşa tekrardan gönderdim. Bu arada ben iade olan kargoyu aras kargo şubesinden alırken fatura kesmeden aldım çünkü şube benim çalıştığım şirketi tanıdığı için bir ödeme olursa sonra şirkete geldiğimiz de ödemesini alırız demişti. (Kargoyu şubeden alıcağım sırada yoğunluk var diye fatura kesmediler o yüzden sonra hallederiz diye konuştuk.)
2 gün sonra aras şubede çalışan personel çalıştığım yere geldi ve 2 fatura olduğunu birisi iade faturası diğeri gönderim diye söyledi ve ödenek toplam tutar 250₺ civarıydı. Bende gelen personele ödemeyi alıcının yapıcağını havale yaparak ödeneceğini söyledim ve personeli gönderdim. Aras personelinden ıban da aldım havale için alıcıya gönderdim fakat alıcı ödememiş. Ödemediği için ertesi gün beni aras kargodan şubeden arıyorlar fakat ulaşamıyorlar bana çalıştığım için telefona bakamadım. Aras kargo bana ulaşamadığı için benim çalıştığım iş yerini arıyor ve bu konu ile alakalı onlara ödememin olduğunu ve ödeme yapılmaz ise bu paranın kendi maaşlarından kesileceğini söyleyerek kendilerini acındırma yaparak benim bilgilerimi şirket ile paylaşıyor. Şimdi ben bu kargo şirketinden benim kendi bilgilerimi 3. Şahıslar ile paylaştıklarından ve beni şirketim üzerinden ödemesi var ödemedi diyerek küçük düşürmesinden şikayetçi olabilir miyim? Hukuk da tam olarak bu ne olarak geçer bilmiyorum. Bilen varsa aydınlatabilir mi? Teşekkürler 🙏
kargoyu gönderirken kendi adınızla mı yoksa şirket adıyla mı göndermiştiniz?