36 40 36 32
40 38 41 32
32 36 32 48

böyle grafikler görmemiz mümkün bence
bana da 30 yıldır trader olduğumu bilen samimi arkadaşlarım sürekli soruyor. buradan alınır mı? düşer mi? düşerse tam kaçtan alalım?
cevabım şu oluyor:
Ben düşerse alırım. düşmezse de çıkıp düştüğünde alırım. yani 38 den sonra %15 20 lik düşüşler olmadan almak istemiyorum. bu benim tercihim. çok düşük kaldıraçla veya kaldıraçsız 38 den alıp düşerse biraz daha alıp çıkarken sonra tekrar alıp 2024 yılı içinde de 50 80 100 150 gibi noktalarda ufak satışlar yaparak uzun vadeli bir işlem stratejisi de olabilir.
Tabi böyle uzun yazınca insanlar rahatsız oluyor. dert şu: "tam kaça düşer?" kardeşim bunu öncelikle kimse bilmiyor, ikincisi doğru soru bu değil ki? Bu sorunun cevabını arayan şunun için yapıyor tam kaça düşeceğini öğrenecek sonra oradan kaldıraç girip acayip para kazanacak. Ya bu kadar basit olsaydı gerçekten büyük sermaye ile yatırım yapmış olan kişiler afaki para kazanabilirlerdi, ama onların da büyük riskleri var ve bu iş o kadar basit değil.
Sizin soruyu bağlamından çıkartmak istemem ama içimi dökeyim dedim
sizin soruya gelirsek bir kaç hafta veya bir kaç ay içinde ben de biraz üstünü görebilecek olsa da 32 civarı noktalara indikten sonra 40 üstü değerlere kalıcı olarak atak yapıp en yüksek değerleri zorlayacağını düşünüyorum.