Askerde, öğretmen olduğum ve diğerlerinden büyük olduğum için gece çavuşu yaptılar beni. Sabah 8 ictimasına girer ondan sonra akşam 5'e kadar uyurdum. Güneş geldiği için yüzüme komple kapatacak bandana sarar yatardım. Bir gün öğle vakti 3-4 kişinin tartışmasına uyandım. Yüzümde bandana olduğu için kimseyi görmüyorum. Yattığım yerden 'yav beyler gidin başka yerde tartışın, zaten zor uyuyorum' diye bağırdım. 'kes sesini de yat lan' diye bağırdı birisi. Asker arkadaşların hepsinden büyük olduğum için zoruma gitti laf, acayip sinirlendim. Bandanayı çıkarırken, 'sen nasıl konuşuyorsun lan' diye bağırdım ben de. Gözümü bir açtım ki vay anasını ******** satayım. Karşımda kışla komutanı albay, bölük komutanı üsteğmen ve bölük astsubayı. Cem Yılmaz'ın dediği o içine doğru sıçma olayı var ya, heh işte o an yaşadım. Atladım ranzadan hemen tekmili verdim, özür diledim. Üsteğmen sıçtım ağzına bakışı atıyor. Allah'tan albay merhametli adamdı da 'tamam evladım hadi yat sen' dedi. Meğer yeni gelecek tertip çok fazlaymış ve askerler için ranza düzenlemesi yapıyorlarmış, beni görmemişler. Bir on dakika daha konuştular gittiler. İki gün üsteğmen beni ne zaman çağıracak diye bekledim, doğru düzgün uyuyamadım. Olay kapandı gitti.