Vanq adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar,

Ubuntu'ya ilk kez cloudpanel kurdum. Herşey güzel fakat aşırı sade. Mail server ve ftp için ne yapmalıyım pek bilmiyorum. Bir de bu tarz basit serverlarda, güvenlik için ne tür önlemler almalı?

Cloudpanel'in, mail için önerdiği Mailcow'u kurdum ama beceremedim. Alternatif olarak ne olabilir?
https://www.cloudpanel.io/docs/v2/gu...tions/mailcow/

Ftp'ye couldpanel'deki dosya yönetisinden bağlanıyorum. Filezilla ile bağlanmaya çalıştığımda, panelden ürettiğim ftp account'u kabul etmiyor, sadece root account ile giriş yapabiliyorum.

Biraz akıl verirseniz sevinirim.

Ftp işini bu portları açarak çözdüm. Boyalı olana sunucunun ip adresini ekle. Siten için ftp kullanıcısı oluştur. Dns kayıtlarına "CNAME---ftp----domain.com" şeklinde kayıt oluştur. Sonrasında ftp programında "Sunucu" bilgisi kısmına "ftp.domain.com" şeklinde bilgilerini gir sorunun çözülür.

Bu konuya mail sorunu için geldim. Açıkçası wordpress/woocommerce tabanlı sitem için bundan hızlı ücretsiz panel bulamadım. Kendi alan adımı kullanarak ücretsiz şekilde mail gönderme işini çözdüm de mail alma işini çözemedim. Cloudflare'deki mail yönlendirme işini yaptım ama sağlıklı çalışmadı. Bu konuda çözümü olan var mı?