Elimde siramatik ekranları var birkaç tane. Ve benimde ufak bir siramatik sistemine ihtiyacım var. Bu ekranlar 3 digit rs485 üzerinden haberlesiyor ve Cat6 kablosu bağlı ucunda. Daha önce rs485 ile haberleşme bir cihazla isim olmamıştı bu yüzden çok hakim değilim nasıl çalıştığına. Araştırmalarıma göre bu Cat 6 kablosuna 12v güç kaynağı ile bağlantı yaptığım zaman ekran çalışmaya başlıyor. Ve bu ekranı rs485 to USB ceviricyle bilgisayar programı üzerinden kontrol edebiliyorlar. Şimdi sorum şu ben bu ekranların hepsini tek tek ayrı ayrı USB ceviriciye bağlayıp hepsini o uygulamalardan manuel kontrol edemem. Bu yüzden bunun bir router tarzı bir şeyi olması gerektiğini dusunuyorum ama araştırmalarında bulamadım. Ayrica direk ağ üzerinden bu Cat6 lari bir router ile bir araya getirip ağ üzerinden kontrol edebileceğim bir yol için araştırma yaptım ve yeterli kaynak bulamadım. PHP için rs485 haberleşme kütüphanesi olduğuna göre ağ üzerinden bir şekilde haberleşme yapılabildiğini düşünüyorum. İşin özü sorum şu ben bu siramatik ekranlarını ag üzerinden veya router tarzı birseyle nasıl kontrol edebilirim? Ekranları yapan firmaya ulaştım eski cihazlari olduğu için kioskla beraber yeni sistemler satmaya çalıştılar. Farklı firmalarda başka marka cihaz olduğu için ilgilenmediler.