1 defa değil 3 defa teslimat aldım ama artık eskisi gibi değiller. Pişman oldum son teslimatta bir daha BULAŞMAM. Neden mi bulaşmam size sorayım.
- Arabanın sigortasını siz mi yaptınız onlar mı? Onlar yaptıysa siz dışardan sordunuz mu onların çıkardığı ile sizin sorduğunuz arasındaki fark?
- Kasko istediler mi yine aynı şekilde kim yaptı dışardaki fiyat ile onların yapmış olduğu fiyat aynı mı?
- 3 ay öncesine kadar araba piyasası hareketli fiyatlar günlük değişiyor buna karşılık eminevim ise alacağın arabayı araştıyor 3 gün sonra ödeme yapıyormuş sizde bunu yaşadınız mı?
- Alacağım şahsa eminevim parayı yatıracak diyorum tanımam, bilmem, güvenmem, kim parayı noter esnasında almadan arabayı teslim eder. Ben şahsen etmem!
- Fiyatlar günlük değişiyor ve eminevim sizi 3 bekletiyor. Ertesi gün alacağın adam ne oldu diyor. Almayacak mısın? Kapora vermeme rağmen 2 defa ticaret gerçekleşmedi neden mi? eminevim'in bekletmesi araştırmaları yüzünden,
- Ben eminevim aramasam sormasam alacağım araba için ne zaman dönüş yapacakları meçhul. Sanki hayırlarına para veriyorlar gibi alacağın adamla alacağın güne kadar sıkıntı yaşıyorsun.
- Noterden devrini yapıp, satış sözleşmesini bize gönderin gün içinde ödemeye çalışırız diyorlar. Kim kime bunu yapar eminevimden bilgisi olmayan binlerce insan var adam banane eminevimden der paramı istiyorum der. SIKINTI!
- Ben şahsen doğru düzgün muhattap bulamadım. Temsilciye soru soruyorum, genel merkeze soralım, genel merkeze danışalım. Teslimat zamanı yaklaşıyor telefonda konuşurken hiddetli konuşmalar yaşadım. Kendi paramla mağdur oldum.
Yazamadığım çok şey var daha uzun lafı kısası arabayı nasıl mı aldım. Arkadaşımdan rica ettim. Param eminevimde buhar oldu(enflasyon kaynaklı), arabayı bu sıkıntılar yüzünden 3 ay geç aldım. Çünkü kimse beklemiyor ve güvenmiyor. Arkadaşın arabasını kağıt üzerinde satın aldım. Sırf paramı kurtarmak için. Ben çok mağdur oldum ve eminevim'den 3. defa teslimat alan biri olarak söylüyorum. Ülkenin ekonomik durumu gözetilerek UZAK DURUN!
soru: - Arabanın sigortasını siz mi yaptınız onlar mı? Onlar yaptıysa siz dışardan sordunuz mu onların çıkardığı ile sizin sorduğunuz arasındaki fark?
cevap: sigorta ve kaskoyu onlar yaptırdı piyasadaki taban fiyattan yapmışlar ikisini de evet sordum ben de fazla çıkarırlar diye korktum ama piyasadaki taban fiyattan işlem yapılmış hatta benden fazla kesilmişti onu geri iade edicekler 2-3 bin tl fazla kesmişler iade edicez dediler ben bi şey demeden.
soru: - Kasko istediler mi yine aynı şekilde kim yaptı dışardaki fiyat ile onların yapmış olduğu fiyat aynı mı?
cevap: evet kasko sigortayı zorunlu kendileri yaptırıyor. prim bilgilerinde 2935 TL yazıyor.
soru:- 3 ay öncesine kadar araba piyasası hareketli fiyatlar günlük değişiyor buna karşılık eminevim ise alacağın arabayı araştıyor 3 gün sonra ödeme yapıyormuş sizde bunu yaşadınız mı?
cevap: hayır sistem şöyle sizin teslimat mesela ayın 22sinde eminevim size 1 hafta önceden arabayı bulun bize fotolarını ruhsat bilgilerini satıcı iban gönderin diyor. aracı kontrol edip size diyor ki ayın 22sine gün verdim o gün gidip arabayı öğlen saat 12ye kadar noterden alıp bana noter satış belgesi ve ruhsat fotosunu at. aynı gün 5e kadar ödemeyi satıcıya yapıcam diyor.
soru:- Alacağım şahsa eminevim parayı yatıracak diyorum tanımam, bilmem, güvenmem, kim parayı noter esnasında almadan arabayı teslim eder. Ben şahsen etmem!
cevap: eminevim size ödemeyi verdiği günde yapacağının teminatını veriyor o gün en geç 17:00'a kadar ödemeyi yapıyor. Ama işin en zor kısmı satıcıyı bulmak zaten maalesef. ikna olmuyor herkes. Galeriler bi tık daha ılımlı bu konuda bende galeriden aldım boluya gidip.
soru:- Fiyatlar günlük değişiyor ve eminevim sizi 3 bekletiyor. Ertesi gün alacağın adam ne oldu diyor. Almayacak mısın? Kapora vermeme rağmen 2 defa ticaret gerçekleşmedi neden mi? eminevim'in bekletmesi araştırmaları yüzünden,
cevap: zaten acil satıcı ile bu iş olmaz hocam. 1 hafta öncesinden konuşup derdini anlatacaksın ben böyle bir işe girdim eminevimi arayabilir beni araştırabilirsin sorabilirsin diyebilirsin yani. Benim galericiye ben arattırdım konuşturdum eminevim şubemle zaten öyle ikna oldu. Kapora vereceksin zaten ama satıcı da kapora aldıysa bekleyecek yani kusura bakmasın piyasa durgun şuan zaten.
soru:- Ben eminevim aramasam sormasam alacağım araba için ne zaman dönüş yapacakları meçhul. Sanki hayırlarına para veriyorlar gibi alacağın adamla alacağın güne kadar sıkıntı yaşıyorsun.
cevap: siz şube ile sıkıntı yaşamışsınız sanırım hocam. bir de tabikide sizin takip etmeniz lazım çünkü onlar satış ve satış sonrası destek veriyor. Ama whatsapptan her sorduğuma cevap verdiler benim ben hiçbir sıkıntı yaşamadım. Şubede tek sevmediğim yön kayıt olurken şube müdürü muhatap oldu abi falan filan çekti araba çıktıktan sonra görüşmeye gidince ordaki sekreter bayana yönlendirdi artık onla görüşüceksiniz bu konuları dedi. Sonuçta onlar size araba satmıyor hizmet veriyor siz alıcı olarak köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyeceksiniz artık.
soru: - Noterden devrini yapıp, satış sözleşmesini bize gönderin gün içinde ödemeye çalışırız diyorlar. Kim kime bunu yapar eminevimden bilgisi olmayan binlerce insan var adam banane eminevimden der paramı istiyorum der. SIKINTI!
cevap: ben yaptım işte dün galeriden yemin ederim adamı hiç tanımam etmem ama samimi olduk 1 haftada o beni aradı ben onu aradım konuyla ilgili aklımdakileri sordum ettim. Ben 10.30 gibi satışı yaptık adama sordum İSTERSEN BEKLEYELİM AKŞAM PARAN GELENE KADAR dedim. O da BEKLETME YAŞLI ANNEN BABANI SOĞUKTA YAZIK SİZ GİDİN GELİR PARA dedi ve aldı da parasını.
soru:- Ben şahsen doğru düzgün muhattap bulamadım. Temsilciye soru soruyorum, genel merkeze soralım, genel merkeze danışalım. Teslimat zamanı yaklaşıyor telefonda konuşurken hiddetli konuşmalar yaşadım. Kendi paramla mağdur oldum.
cevap: dediğim gibi bence bu mağduriyetleri hep iş bilmez temsilciler yapıyor. Sefaköy şubesi bu işin en iyilerinden demek ki temmuzda 40 milyon tl ciro yaptık diyordu şube müdürü. Tamamen şubedekilerin çalışmasıyla falan alakalı olabilir sizin sorununuz hocam.
Genel olarak ARABA için öneririm EV için önermem.
ÖNERİRKEN DE kesinlikle 50-60 bin TL peşin verip en geç 10-11 ay sonra alınabilecek 20 kişilik falan gruplara girmenizi öneririm.
Mümkünse taksitleri 10-15 bin ödeniyorsa öyle girilmeli aksi halde mağduriyet oluyor para değer kaybediyor.
İnşaAllah istediğin cevapları verebilmişimdir müsadenle bu soruları konumun içine alıntı yapayım forum dışı insanlar da görsün.