anf690 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçtiğimiz aylarda yaşadığım süreçler ve tecrübemden gelir elde etmek istediğim için bir konu açtım. Üstelik ilgili konudaki hizmeti 1 kişiye ücretsiz vermek üzere çekiliş konusu da açtım.

Konu ingiltere vize danışmanlığı konusu idi.
Konuda tüm detaylar yazmakta olmasına rağmen konuda yazan şeyleri tekrar sormalarında sıkıntı yok sorabilirler bende elimden geldiğince cevaplarım. Bu beni mutlu dahi eder insanlara bilgi vermiş olmak.

Gel gelelim şuanki süreçle ilgili bu konuyu açmama sebep olan duruma.
isim vermeyeceğim ama şu şekilde bir görüşme gerçekleşti.

+Hocam selamlar ben hizmetinizden faydalanmak istiyorum.
-Selamlar buyrun hocam kullanıcı adınız nedir?
+asdadsdasdasdasdas
-Aklınıza takılan sorular var mıdır hocam?
BURADA BİRKAÇ SORU SORULDU CEVAPLADIM YETERİNCE BİLGİ VERDİM.
+Hocam hangi evraklar lazım başlayalım.
- Peki hocam Aklınıza takılan başka birşey yoksa süreçten bahsedeyim hızlıca


Hocam öncelikle bir miktar peşinat almam gerekli +sını -sini işlemler tamamlandıktan sonra çıkarız
dediğim gibi ücret ingiltere hükümeti ne alırsa %30u kadar

50 dolarlık bir ön peşinat gönderir misiniz
akabinde birlikte evrak hazırlamaya başlayacağızsizden istediğim evrakları toplamanız gerekmekte


konuda yazdığı şekilde şöyle işleyecek.
Süreç şu şekilde işliyor:
Evraklarınızı birlikte hazırlıyoruz.
Evrakları tarayıp bana gönderiyorsunuz.
Belirlediğimiz günde başvurunuzu gerçekleştiriyoruz.
Randevunuzu alıyoruz.
Size ileteceğim evraklarla İngiltere hükümetinin belirlediği kuruma gidiyorsunuz.
Parmak izi verip, fotoğraf çektirip, imza atıp pasaportunuzu teslim ediyorsunuz.
Herhangi bir sorun olmaması durumunda, işleyiş genellikle ortalama 15 gün içinde sonuçlanıyor. Umarım bu süreçte size yardımcı olabilirim.

+Hocam sen daha bilgi vermeden 50 dolar para istiyorsun

ve konuşma bitti.

Arkadaş nasıl bir bilgi bekliyordu anlayamadım. Evrak hazırlama kısmı işin başladığı kısım iken neden ön ödeme almadan evrakları söyleyeceğim anlayamadım. ve konu açmak istedim . Sizce bu arkadaş ne yapmak nereye varmak istemektedir?
Başvuru süreci ile ilgili alabildiği tüm bilgiyi alıp beni öpmek mi? yada başvuruyu yaptırıp beni öpmek mi? Ya da beni böyle saf yerine koyması normal birşey ben mi abartıyorum?

Konumda yazan dışında soru soran olursa bile bildiğim herşeyimle cevaplıyorum ama ne bileyim bazen insanların kendilerini çok uyanık gördüğüne kanaat getirmeye başladım.
Is/Ticaret yapiyorsaniz bunlara hazir olacaksiniz ya da alisacaksiniz. Bir sure sonra artik musteri elemeye baslayabilirsiniz.
Her selam veren ile is yapilacak olsa memlekette herkes zengin olurdu