Merhaba Arkadaşlar,

Az önce 0506 -*** - 44-42 numaralı telefondan arandım ( orta 3 hanesini bilerek kvkk kurallarına aykırı olmamasına adına gizledim. )

Konuşma aynen şu şekilde oldu;

***********- Efendim sizi Tiktak araç kiralama firmasından arıyoruz, Kemal Bey az önce Arnavutköy civarlarında Samsung model bir telefon ile araç kiralama için giriş yapmaya çalıştınız mı?
Ben- Hayır ben farklı bir cihaz kullanıyorum.
***********- O zaman hemen üyeliğinize işlem yapalım şmidi sizin telefonunuza tiktak dan bir kod gönderiyoruz ( burada kod gerçekten tiktaktan geliyor ama sakın güvenmeyin çünkü telefon değiştiği için farklı telden girince bu kod geliyor ve sizden o kodu istiyor )
Ben- tabi buyurun kod **** , ( kodu bilerek verdim, üyeliğimi pasif duruma düşürebilmek için ve onu engellemek için )
***********- birde sizin kartınıza bir şifre gelecek 1 tl tek seferlik çekim olacak geri bırakacak banka ( burada da sistemin onayı bu aslında, yani sizin tiktak hesabınızı kendi hesabına geçirmeye çalıştığı için ve sizin kartınızı kullanıp araç kiralama yapabilmesi için)
Ben- tabi buyurun *****
***********- tamam efendim asla hesaba girmeyin gün boyu, ben sizi arayacağım.
Ben- tamamdır . ( telefon kapattım , ve hemen sonra hesaba giriş yaptım tüm detayları değiştirip bu sayede hesabım pasif duruma geçti vehesabım ile ilgili hiç bir işlem yapamaz şuandan itibaren.

Hemen tiktak çağrı merkezini arayıp kayıt oluşturdum.

Sizleri de bilgilendirmek istedim, sakın düşmeyin bu tuzağa