Valla ben onbeş sene önce bir minik torna aldım. Alıminyum ahşap falan işleme başladım. Sonra bir freze aldım, bilgisayara bağladım. O zamanlar amerikadan bile ürün gelebiliyordu. Senelerce hem işimi yaptım hem hobimi. Müşterilere gıcık oldupumda kendimi metal işlerine verip sakinleşiyordum. Sonra hurda metal fiyatları uçtu. Yaz başında bir 3d yazıcı aldım. Yeni bir hobi edindim diye düşünğrken filament fiyatları patladı. Bir ince fırça, minik bir boya deli gibi pahalı. Artık evde her türlü alet var ama kullanılacak ne metal, ne tahta parçası ne de plastik var.
Onlar bana bakıyor ben onlaRa... bu memlekette hobi olmaz. Adam amerikada garajında helikopter, araba yapıyor, trafiğe çıkıp aracına lisans alıyor. hadi yap da göreyim. Hadi bırak hepsini, elekronik hobisi edin de göreyim seni... yağlı boya kaççpara, kanvas kaç para da resim yapacaksın ? Fotoğraf mı çekecen yoksa... hahaha güldürme beni, aratsana fotoğraf makinası diye internette. Boncuk yahu boncuk kaç para biliyormusun... bilme arkadaşım benim, bilme... Zaten hobi ekmek derdi varken, ay sonunu nasıl getireceğini düşünürken aklına gelecek bir olay değil... resim yapmak için alacağın samur fırça çocuğunun geleceğinden çalıyormuşsun gibi...
"hobi" medeni dünyanın kültürlü insanlarının hayatındaki bir uğraştır. Bizim için sadece sözlükte bir kelime..
Coğrafya kaderşndir.