Merhaba arkadaşlar
Hepsiburada üzerinden tescilli bir markanın ürünlerini satışa açmışız vaktiyle. Ürünlerden satışımızda olmuş. Buna bilerek musade etmiş tescilini yüklememiş yada kabul edilmemiş.
Firma tohum satışı yapan bir firma ama sadece satış hakkı bulunmakta. Üretim ve paketleme ruhsatı yok. Ama kendi markası adı altında etiketsiz ürünleri gönderiyor.
Hepsiburadaya marka tescilini yüklemeyerek tuzak kuruyor, ürünlerini satışa açan oluncada avukatla ortak çalışıp maddi tazminat talebinde bulunuyor. Bunu açıkça anladık ben dahil 6 kişi var dava konusu.
Konu arabulucuya düşmüş bugün aradı beni mahkeme talep ettim diğer arkadaşalarda aynısını yapmış.
Daha önce emniyetten ifadeye çağrıldığımda kendi internet sitelerinden tohum siparişi verdim o süreçte hepsiburada da satışa açık ürünleri yoktu. Sizinde tahmin edeceğiniz üzere bana gelen ruhsatsız ve markasız tohumları bunun yanı sıra sipariş oluşturduğum sistemin ekran görüntülerini vs emniyete teslim ettim.
Bugün araştırdığımda Markanın koruma süresinin 2020 de bitmiş olduğunu gördüm.
Ben ilk ifademi 2021 yılında vermişim.
Aynı zamanda hepsiburada üzerinde ismi görünen marka atıyorum "ronbir" ama bu arkadaşaların tescil ettikleri marka "ronbır" Türkçe karakter yok yani.

Diğer arkadaşlardan Yüzbinlira para talebinde bulunmuşlar beni arayıp öyle bir talepte bulunan olmadı. Bugüne kadar konuyla ilgili mutahap olduğum tek kişi arabulucu onunlada 2 dk görüştüm.

Daha önce marka hakkına tecavüz suçundan yargılanan beraat eden yada hüküm giyen varmı aramızda.
Sizin görüşünüze göre elimizdeki deliller bizi kurtarmaya yetermi?
İlk kez böyle bir konuyla muhatabım olaki ceza yedik nasıl bir ceza alırız.
Bilgisi olanlar yanıtlarsa sevinirim
İyi forumlar