kalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- Bizim milletimiz fırsatçıdır : Doğru - Fakat denetlemesi gereken devlettir ekonomideki hataları birilerine fırsatçı diyerek üstünü kapatamazsın. Sen evin kapısını açık bırakırsan hırsız bugün girmese yarın bir gün girer değil mi ? Hırsız suçlu ama senin hiç mi suçun yok. Bu tüm dünyada böyledir.

- Konutlar için düşük faizli krediyi kafana göre veremezsin verirsen eğer fiyatlar artar sonra suçu yine halkı fırsatçı ilan etmekte bulursun. Krediyi uygun şartlarda vermen gerekiyor.

Örnek veriyorum : Kiralar çok yüksek nasıl düşürürsün ? Arzı artırarak değil mi ? Yeni ev sayısı artmalı. Bunu'da ekonomiyi çok zorlamadan nasıl yapacağını devlet planlar. Bunun yerine maaşları artırayım yada ne bileyim kiracılara kira desteği vermeye kalkayım dersen kiralar daha artar. Çünkü talep fazlayken para miktarının artmasının bir anlamı yok. Enflasyonu hiç katmıyorum bile.

Hayır tüm dünyada denetlemek zorundasın. Kötü yönetim ve denetim müslüman ülkelerinde nelere sebep oluyor bakın görün. Tüm mesele iyi planlama ve denetlemede. 8 milyar insanın hepsinin dürüst mükemmel bir insan olmasını bekleyemezsin. Yabancılarda ülkemizde ticaret yapıyor.

Kısaca stabil öngörülebilir bir ekonomi ile çözülecek konular bunlar. İnsanlar önünü göremediğinde kendini korumak için ne yapacağını şaşırırlar. Dolar bugün 1-2 Lira artsa , dahada artacak diye dolar almak için döviz bürolarına koşar millet , siz bu insanları çekin kenara sorun %95'i fakirdir 3 kuruş parasını korumaya çalışır sen bu insanlara fırsatçı desen ne olur demesen ne olur.
Hocam biz senin ne demek istediğini anlıyoruz da sen bizim ne dediğimizi hiç anlamıyorsun ya.. Kabul devletin kötü ekonomi politikasının sonucu bunlar.. Devlet mekanizması yanlış yaptı yapıyor, denetlemiyor vs. vs. Kimse bunlar red etmiyor ki zaten.. Ama sen diyorsun ki devletin yetişemediği, hata yaptığı, başaramadığı her yerde insanlar ne yapsa mübahtır ne yapsa normaldir ne yapsa haklıdır.. Ben de bunu senin gibi hoş göremiyorum.. İyi o zaman mesela polislerin greve gittiği bir gün bulursak polis yok diye gıcık olduğumuz kim varsa öldürelim sonra polis yok kardeşim öldürtmeseydiniz diyelim. Absürt örnek biliyorum ama şu dediklerinin bundan farkı yok yani.. Evet devlet sapına kadar hatalı kimse inkar edemez ama insalarda devletin hatalarını 10'a çarpmak konusunda hiç geri durmuyor..

Yoksa biz de biliyoruz insanları bu yola sürükleyenin mevcut durum olduğunu.. Ama el insaf ya biraz vidan biraz merhamet.. Tutan tuttuğunu öpmesin bu..