arenpi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mahkemelik bir durum yok kardeşim. Yoğunluk var iş yoğun diye bişi kazanamassınız.
işverenin de belki politikası böyledir yoğunlukta sürekli işçi değiştiriyordur.
yani yoğunluktan bezsin istifa etsin gibi şeyler olabilir. ancak mahkemede bunları kanıtlayamassınız.
personel listeleri mola saatleri her şey evraklı ve belgeli şekilde, normal bir yoğunluk değil hocam normal bir iş de değil bu. Personel çıkıyor neden çıkıyor? işte bu baskılar yüzünden. Kafalarına göre değişiklik yapmaları yüzünden.
Bir ton neden var yani. Öyle her yoğunlukda şikayetçi olacak insanlar değiliz zaten.

Ekibin 17 kişisi hatta kalan 10 15 kişi backoffice de çalışıyor yok mail yok şu yok bu yoğunlukları yok, normalde hakkımız olan çağrı sonrası loglama yapmak için olan 2 dk süremiz var onu bile kullandırmıyorlar, loglama yapamıyorsun kayıtlara üstüne bir de bu backoffice deki adamlar gelip sana en basit bir 0505 numarasını yanlış yazdın diye (posta kodu ne kadar çok önemli bir kod ) 15 dk uğraşıp yaptığın kaydı siliyorlar.
Ve bu adamlar ayaklarını uzatarak çalışıyorlar.

İş hukukuna göre 30 kişinin çalışması gereken bir işde 17 kişi çalışıyorsa haklı istifa nedenidir. Heleki bu durum 1 aydır sürüyorsa. Ben böyle biliyorum, eğer iş hukuku anlamında bilginiz yoksa kendi yorumunuzla lütfen soru ve konuyu daha fazla uzatmayın.

ExtremeCoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Senin iş tanımını gösteren bir anlaşma veya sözleşme varmı ? Yoksa nasıl olcak hukuki süreç adam demez mi biz böyle anlaştık
evet var doğru söyledin ben bi onları tekrar inceliyim bak hiç aklıma gelmemişti