8 aydır gümüş kolye satan bir toptancı ile çalışmaktayım. Kolye satışında hep 1. sırada kendisi pazaryerlerinde vs. adamın toptan diye sattığı ürünlerin ortalama fiyatı 130-450 tl arası. 8 aydır alım yaptığım için cüzi miktarlarda indirim yapmasını istedim fakat 1 tl dahi inmedi bu 7-8 ay boyunca. Adam sürekli ben zararına satıyorum ürünleri trendyolda vs diyor(yersen tabi). Yine alım yapmayı düşündüm aynı yerden çünkü modelleri satmak istediğim modellerden oluşmakta. Adamla görüşüp istediğim modelleri atıp fiyat istedim. Bana 6000 tl gibi bir fiyat çıkardı. Bende trendyolda sattığı fiyatları inceledim. Aynı ürünleri oradan almaya karar verdim çünkü aynı ürünler toplamda 4800 tl tutuyordu. Şimdi bu adam trendyol komisyonu kargosu kdvsini düşünce daha da ucuza satmış oluyor. Toptancıyım diye geçinip fırsatçılık yapanlarla doldu her yer. Ortalama %20 komisyonun kesildiği trendyoldan alışveriş yaptığımda 1200 tl kârda olduğum bir düzen düşünün. Yani diğer sektörlerde durum nedir bilmiyorum ama iş ahlakı ve düzenbazlıkları hiç bitmiyor bizim milletimizin(işi layıkıyla hakkıyla yapanlar hariç). Bundan sonra pazaryerlerinden alım yapmayı düşünüyorum

Beğenmiş olduğum modelleri başka yerlerde bulamadığımdan dolayı da başka firmalar ile de çalışamıyorum. Başımdan geçen olayı sizinle paylaşmak istedim. Buraya kadar okuduğunuz içinde teşekkürler