MawiLarq adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bizim büyük bir bahçemiz var biz bahçede bakacağız doğrusu şuanda hasta olduğu için evde ve ufak olduğu için. 2.5 aylık şuan aşılarının bitmesine 20 gün felan kaldı 20 gün sonra bahçeye indireceğiz biz bu konuda önerebileceğin bir şey var mı eğitim konusunda uyuz olduğu zamanda veterinerimiz yaklaşmayın pek fazla dediği için çok ilgi gösteremedik
oğlumun tüm eğitimini kendim verdim hocam.
bu benim 2. golden'ım.
golden'lar duygusal hayvanlar. bahçede yeterli vakit geçirmezseniz evin içine girmek isteyecektir daha sonra.
ağlamalar havlamalar başlar. ya gün geçirmeden tam iyileştiği zaman hemen çıkarın bahçeye - ki alışsın,
ya da bahçe işini unutun.
kafasına yazdığı an evin içini çıkarmakta zorlanırsınız, bunalıma girer.
ama tavsiyem ev içinde bakmanız.
ben bebekliğinden bu yana royal canin mama kullanıyorum. gayet güzel ama. tüylerinin canlılığına çok etkisi var. altın gibi parlıyor oğlum.
hatta daha bugün sipariş verdim. 15kg 2000 tl :'(
zaten çok zeki hayvan. 4-5 doğru yönlendirmeyle ne yaptırmak istediğini anlayabilen zekaya sahip.

7-8. ayına kadar yoğun eğitimlere gerek yok. temel şeyleri öğretmen yeterli olacaktır(zevkine)
1 yaşına geldiğinde ergenlik dönemi malum, eğitim o zaman başlıyor asıl

benim oğlum benden başka kimsenin sözünü dinlemiyor. annesinin bile. annesi çok kızınca anca o zaman dinliyor.
yani biz insanlarda ki gibi. anneye nazımız geçer ama babaya sökmez o iş.
tam olarak 1.5 2 yaşından sonra artık ailenizin bir ferdi olduğunu anlayacaksınız. bütünleşeceksiniz.
ve evden dışarı siz çıkarmayacaksınız. ona olan sevginiz o kadar çok artacak ki, hep yanınızda olsun isteyeceksiniz.
o yüzden tavsiyem hayvana hiç eziyet edipte bahçeye koymayın. wc konusunda sıkıntı yaşayacağınız şurda maksimum 1 ayınız kalmış.
1 ay sonra midesi ve torbası da iyice büyüyeceğinden bu kadar sık wcye çıkmayacak.

bekarsanız tam bir kız tavlama makinesidir
parkta bahçede ay ne şekeeeer diyip yanınıza gelen çok olur.
kısacası eğlenceli hayata hoşgeldiniz