mustafa1demir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam uçak bileti harici 30-50K arası birşey tuttu. Bazen insanlara pahalı gelebiliyor ama günümüzde bu paraya 1 telefon almak bile zorlaştı. Kendime yatırım yaptığım ve kuruşuna dahi üzülmediğim tek harcama olabilir.

Çok yüzme bilmediğimden bazen havuzlu 6 kişilik villa tipi airbnb'lerde tek başıma 3-4 gün kalmışlığım oldu. Local yemekler sudan ucuz ama çok damak tadınız uymuyorsa yemeğe biraz fazla harcarsınız (o bile TR'de yemeden ucuza gelir).

Bu şekilde max harcadığım 40-50K arasıdır. Aralarda Thailand şehirler içi tren-uçak / ülkeler arası uçak gitgeli çok yaptım. Yemeğe ve konaklamaya para harcadım. Uber motorlar var sudan ucuza götürüyor istediğin yere o kısma para harcadım. Genel olarak masraf kalemleri bunlar. Hosteller kısmında kahvaltı veren yer ayarlarsanız (lokal poğaçamsı börekler/çay/sınırsız meyve gibi basit ama tok tutan kahvaltılar var) Oglene kadar idare edilir vs.

Kısaca tamamen sana kalmış hocam, Ben hostellerde takılayım, locak yemek yiyim, gezip insanlarla tanışayım dersen uçak biletleri harici 20-30k ya 1-2 ay arası gezersin. O kadar geldik kaç kere gelicez dersen bütçeye minik bir artış koyup krallar gibide yaşarsın.

Benim kafa biraz nomad tarzı, biraz da ilk defa ülke dışına çıkmış biri olarak heyecanlı olduğum için fazladan para harcadım. (gelirken klavye vs. getirmiştim )
bali için sadece konaklama ne kadar tuttu hocam. uçak son 2 yılda fena arttı ya git gel 20k falan tutuyor.