Bundan 2 ay kadar önce şu konuyu açmıştım
16 Yaşındaki Arabaya 1.7 Milyonu Hangi Süper Zeka Ödeyecek? diye. Söz konusu konuda gözüme çarpan bir aracın absürt fiyatını paylaşmıştım.. 16 yaşında bir BMW X5 için 1.7 milyon Türk Lirası.
Söz konusu ilanı o gün takibi aldım.. Geldiğimiz noktada paşam aracın fiyatını tam
352 Bin TL indirmiş durumda. Yani bu demek oluyorki 1,7 milyon istediği günlerde bu kişinin en az
352 Bin TL kar marjı vardı. Şuanda da hala var zararına satmıyor.. Açıkçası daha fazla ineceğine de şüphem yok yeterki insanlar almamaya devam etsinler.. Muadillerinden hala nerdeyse milyon daha pahalı.. Aslında bütün sorun da burada.. Ekonomide fiyatları arz talep belirler derler ama bunun %100 doğru olduğunu düşünmüyorum.. En azından ülkemizde. Bizde işleyen pratikte belli ki deliren arz talebin fiyatınıda delirtiyor. İnsanlar aldıkça fiyatlar yükselmeye devam ediyor. Forumda ne zaman ekonomi üstüne birşeyler söylenilse bu ahlaksızca zamların doğal olduğunu söyleyen arkadaşlar kesin çıkar.. Buyurun tablo..

Şimdi ülkenin ekonomisinin ya da dolar kurunun veya enflasyonun 2 ay öncesinden çok çok çok daha iyi durumda oldğunu söyleyecek kadar hayalperest arkadaşlarımız varsa onlara diyecek sözüm yok ama tablo bu.. Bir şey açık evet ülkede ekonomi kötü, evet dolar yüksek, evet enflasyon yüksek vs. vs. ancak hükümet bir suçlu ise aç gözlü vatandaşlar olarak piyasanın bu hale gelmesinden bizler on suçluyuz.
Elbette olacak şey değil ben de biliyorum ama sanki bizim insanımıza
Serbest Piyasa Fazla Serbest gibi..