Foothill adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,

custom wordpress kelimesi anahtar kelime. Ben ozellestirilmis tema satmak istiyorum. ornegin custom wordpress themes, custom wordpress development kelimelerine kasmak isterim.
O yuzden .dev mi olsun .org mu olsun kararsiz kaldim.

Peki webtasarim.agency iyi degilmi ?

web tasarim aranan kelime. ama rekabeti yuksek. ama web tasarim mersin rekabeti dusuk ama aylik aranma hacmi 1900. web tasarim ankara, web tasarim, istanbul , web tasarim izmir, web tasarim bursa gibi kelimelere kasilir
webtasarim.agency alan adı okunuş olarak güzel fakat aynı anda ingilizce ve türkçe parametreler içeriyor akılda kalıcı değil. Elbette projelendirilecek bir fikir bulunabilir.

Web tasarım aratılan bir kelime evet fakat şunu hatırlatmak isterim, bir domain - alan adının keyword (anahtar kelime) içermesi bir SEO ve SERP kriteri değildir. Alaka düzeyi, site otoritesi ve içerik gibi başlıca konular bunu belirler.

Custom WordPress konusunda özelleştirilmiş tema satmak istiyorum dediniz, oldukça harika bir fikir kaliteli işler çıkartabileceğinizi düşünüyorsanız neden olmasın. Her iki alan adı da uygun, birini seçin diğerini permanent 301 redirect yapın iki uzantı da bence güzel.