Merhabalar.
Bundan yıllar önce gercekten ihtiyaç sahibi bir komşumun yapıp sattığı reçellerin resimlerini de paylaşarak teyzeme destek olmak amacıyla forumda satış ilanı açmıştım. Belki birileri satın almak ister de bi hayrımız dokunur diye düşünmüştüm. Sagolsun reçel gonderme diyerek yardim amaclı nakit havale eden birkaç arkadaşımız da olmustu hatta. Sonra bir moderatör arkadaşımız baskasına adına satış yapmak, ilan açmak yasak diyerek ilanı kapatmışlardı. Ben de bilmiyordum kusura bakmayın diyip saygı duymuştum.
Şimdi şunu ogrenmek ıstiyorum,
Ben kendim 14 yildir yeminli tercumanim ve buromuz bunyesinde 30 u aşkın dilde yeminli tercumanlar ile hizmet veriyoruz ancak Forumda bazı kategorilerde bazı üye arkadaslar kendi vermedikleri hizmetin bir arkadasım, bir dostum... vs şu işi yapıyor diyerek fiyat da belirtip ilan aciyorlar. Mesela ozellikle benim de icerisinde aktif konumun bulunduğu çeviri kategorisinde kendisi ceviri yapmadigi halde bir arkadasim xxx dilinde makale ve ceviri yapıyor. Çok iyidir vs diyip 100 kelime fiyatı da belirterek ilan açmış ki bu tarz ilanları sık sık görüyorum. Bu kurallara aykırı degil mi?
Biz premium üyelikler satın alıyoruz. Birbirinden degerli tercumanlik yapan
@Sazlon; gibi arkadaslarla güzel rekabetler icerisinde bulunup hizmetler sagliyoruz. Ama konuya hic hakim olmayan ve dolayisiyla olası bir sorunda duzeltme talebini yerine getiremeyecek olan, hatta hata varsa muhtemelen ben kendisine ileteyim, artik ucreti iade eder mi bilemem diyecek uyelerin bu sekilde haksiz rekabette bulunması bana etik gelmedi.
Konuya hakim moderatör arkadaslardan bu konuda naçizane bilgilendirme rica ediyorum.
Saygılarımla.