rsmalee adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İthalatcı garantili ürün satılmış sana onun için Evofone garantiyi kabul etmemiş,ikincisi ELektrikli Scooter'de yasa gereği ürünler maksimum 27 km hız ayarlanıp yollanır fazlasını istiyorsan Youtebe'de videoları var izleyerek çok kolaylıkla yapabilirsin ama o ayarı yaptığın anda garanti dışı kalır ,firma sana 27 km üstünde hızı var demiş olamaz onun için. 20 km ile gittiğini anlaman için ürünü kullanmış olman lazım merak ettiğimden soruyorum kaç km kullandın ? kendi gittiğin kadar kullanılmış scooter sana gelse kullanırmısın onu kullanılmış scooter diye iade mi edersin? 24 gün olayı da kanuni olarak bir firmanın ürünü inceleme aşamasında tuttuğu süredir senin nasıl 14 gün iade süren varsa firmanında 24 gün incelemede tutma hakkı var. firma sana sorunsuz bir ürün yollayıp sadece lastiği şişirmen gerekirken veya lastiği inik deyip hemen iade edebilecekken kullanıp iade talep ettin ve haklı çıkmayı mı bekliyorsun ?
Scooter 25km/h hızda gidiyor diye alıyorum, ürün 20km/h gidiyor. Garantisi nereye ait diye sordum Trendyol'a beni Evofone'a yönlendirdi, garantisi oraya ait değilmiş, zamanımı çaldı. Sıfır ürün gönderildi yalanını söyledi. Ürünün kutusunu bile açmadan 24 gün sonra geri göndermişler. Yani inceleme süresini sonuna kadar kullanıp kutuyu bile açmadan ürünü geri göndermişler. Daha açıklayıcı olsun diye yazıyorum.

Satıcıya neden ürün açıklaması yanlış diyorum, açıklamayı Trendyol yazıyor diyor. Aynı şeyi Trendyol'a soruyorum, satıcı yazıyor diyor.

Sonradan fark ettim ki Ürün Türkiye modeli değilmiş ve dolayısıyla Xiamoi Yetkili Servislerinde bir işlem yapılamıyor.

Ürün açıklamasında yazan yazdığının aksine Scooter'ın altında MAX. SPEED 20KM/H yazıyor. 25'in 20'ye eşit olmadığını bildiğinizi umuyorum.

Siz de Trendyol satıcısısınız, bu durumda hâlâ satıcıyı haklı bulduğunuza göre tüm satıcıların kafa yapısı aynı demek ki. Ürünü tüketiciye iteleyelim, fark eder geri gönderirse kullanılmış ürün deriz iade almayız. Bıktırana kadar uğraştırırız kafasındasınız.