Yapay zeka araçları ile yazdırılan içeriklerin sıralama alamayacağını düşünen arkadaşlar var. Şu anda Google'ın yapay zeka içeriklerine dair bir yaptırımı yok, gelecekte de olabileceğini zannetmiyorum. Çünkü bazı araçlar veya işte promptlar vasıtasıyla ayırt edilmesi imkansız bir şekilde yazıyor. Sen buna nasıl bir sınırlama getireceksin, ChatGPT'ye rat falan mı yedirecek Google
ChatGPT yeni ortaya çıktığında bu meseleye birçoğumuz önyargılıydık, çünkü UX katliamları yapıyordu, kelime tekrarlarına düşüyor, anlatım bozukluklarına yol açıyordu. Şu an bunların çözümü var. Dolayısıyla AI düşmanlığı yapmak obsesiflikle açıklanabilir diye düşünüyorum artık.
Gene de bu arkadaşlara saygı duymakla birlikte yazının devamını biraz alaycı bir şekilde devam ettireceğim.
Ortada bir makine var, senin 30 dakikada üretebildiğin şeyi 20-30 saniyede üretiyor. Benim zamanım değersiz, takıntılarım daha değerli diyorsan manuel devam edeceksin, rakiplerin de anahtar kelime boşluğu bırakmadan takır takır içeriklerini tamamlayıp SEO'nun diğer aşamalarına geçecek. Sen rakibinden belki aylar sonra ancak rakibinin aylar önceki olduğu yerde olacaksın, bu rekabette bir umut ışığı olur mu bilmem artık