Dün itibariyle yayına aldığımız ve testlerini uzun zamandır gerçekleştirdiğimiz ChatGPT entegreli WordPress eklentimizin konusuna bir hocamız genel anlamda AI içeriklerine olan eleştirisini yorum olarak iletti.
Öncelikle eleştirisi için teşekkür ediyorum ve eleştirisinin özeti şuydu, örnek olarak yazılan içerikler neden ilk 100'de değil, içeriğin girildiği site otoriter ve içeriklerin en azından ilk 100'e girmesi gerekliydi...

Şimdi hali hazırda otoriter birkaç tane blog sitemiz var (Ortalama Aylık +100K Hitli) ve bu siteler için önceden anahtar kelime analizi yapılmış, bu sitelerin muhtemel ilk iki sayfada sıralama alabileceği özel olarak çıkartılmış 100'lerce keyword listeleri mevcut.
Vakit buldukça bu keywordlere içerik üretip ilgili sitelerin hitlerini arttırmaya çalışıyoruz.
Diğer yandan eklentiyi çıkartırken yanlış bir algı yaratmamak adına örnek içerikleri bu keywordlerden seçmedik.
Eğer seçmiş olsaydık CashGPT ile yazılan içerikler direkt olarak ilk sayfada sıralama alıyor algısı yaratmış olurduk ki böyle bir şey teknik olarak imkansız.

Bu vasıtayla SEO ile ilgili birkaç kelamda bulunmak istiyorum.

SEO'da Topical Authority diye bir kavram var. Detaylı incelemek için: https://ahrefs.com/blog/topical-authority/
Kısaca özetlemek gerekirse, anlatımları gerçekleştirdiğim KOZBA.ORG'da direkt olarak Windows kategorisi mevcut.
Bu kategoride toplamda 9 içerik var ve yıllardır bu içeriklerden ortalama günlük +1000 ziyaretçi geliyor.
Ben bu siteyle Windows ile ilgili bir içerik girdiğimde alacağım sıralama, Sağlık ile ilgili bir içerik girdiğimde alacağım sıralamadan çok daha iyi olacaktır.
Bu mantıktan yola çıkarak web sitemizde geçmiş yıllardan bu yana "Aziz Yıldırım Serveti" diye bir içerik bulunuyordu.

Bu durumdan dolayı ben bu sitede "Aziz Yıldırım" ile ilgili bir içerik girdiğimde bu içeriğin iyi bir sıralamadan başlaması olasıydı.

CashGPT'de;
- Aziz Yıldırım Kimdir
- Aziz Yıldırım Şirketleri Nelerdir
- Fenerbahçe ve Şike Davası Nedir

keywordlerini ayrı ayrı yazdırdık ve bunları tek bir içerikte bir araya getirdik.

Ortaya çıkan sonuçta ilk sayfadan SERP'e girdik. (İlk giriş sırası 6 falandı, şuan yavaş yavaş aşağı sallanıyor, gün içinde daha da aşağıya gidecektir.)
Normal şartlarda böyle bir SERP sonucunun olduğu keyword'e içerik bile girmem, orası çok ayrı bir konu.
Milliyet, Hürriyet, Haber7, Cumhuriyet, Ekşisözlük ve Sabah gibi otoriter siteleri de geride bıraktık.
Tabi ki diğer SEO metrikleri de devreye girdiğinde sıralamamız aşağı yönlü olacaktır fakat başta da belirttiğim gibi;
- Anahtar Kelime Analizi, Genel Site Otoritesi, Kaliteli İçerik ve Topical Authority bir araya geldiğinde tablo bu oluyor.
Sağlıcakla kalın!