shentaweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2 - Zamanınızın paradan değerli olduğunun farkına varın. Özellikle 1-2 saatlik işi kendim yaparım para vermem gibi toplara mümkünse girmeyin. Onun yerine, 2 saatte daha fazla kazanç sağlayabilirim. Hem kendimi gelişitirmiş olurum, hem 2 işi aynı zamanlamada yaparak daha fazla vakit kazanırım mantığıyla düşünün.
.
yazarken aklımda olan, fakat konuyu oraya getiremeyince atladıgım bir husus, eklemeniz için çok teşekkürler.

tek seferlik yapılacak, ve o işi yaparken edindiğiniz bilginin bir daha işinize yaramayacağı, ya da size işin hallolması dışında başka birşey katmayacak işlerde, 200 lira 1000 lira vs. vereceğime kendim yaparım mantıgı gerçekten kazandırmaz, aksine kaybettirir. bu düz mantıktır, onun yerine yapılması gereken şudur :

adamsaat kavramı aslında burada devreye giriyor. benim adamsaat değerim ne? bu iş için adamsaate kaç tl ödeyeceğim ? başkasıan yaptırısam o süreçte ben ne kadar kazanıyorum ? bu hesap yapılıp ben mi yapmalı mıyım başkasına mı taşere etmeliyim? buna karar verilmelidir.