Neymiş itin psikolojisi varmış da neden saldırırmışta falan da filan da . Ben sokakta gezerken itin psikolojisini mi çözmeye çalışacağım. Hadi ben 33 yaşında biriyim it saldıraya geçse kafasına tekmeyi atarım o an yere sererim. Her gün okula giden milyonlarca çocuk var. İtin ne halt yiyeceğini mi tahmin etmeye çalışacak.
Daha önce yazdım. 25 sene önce Enikten alıp büyüttüğüm keçilerin içinde büyüyen çoban köpeğim 2-3 yaşına gelince koyunları boğmaya çalışıyordu.
17 agresyonu olan itin saldırması için psikoloji sosyoloji gerekmez. Devam edince bir gün götürdük köpeği itlaf ettik en acısız şekilde.(Köyden bir avcı çağırıp kafasından tek kurşunla vurdular)
Zarar veren, zarar verme tehlikesi olan her şey bertaraf edilir.
Başıboş it olmaz. Ülkede 10 milyonu geçmiş başıboş it var.
Tavuğu,danayı,kuzuyu keser ite yem edersin can duyarı kasmazsın,
1.5 AYDA 6.5 milyon tavuk kuş gribi tehlikesiyle itlaf edilir çıkar can duyarı kasmazsın.
baharda bütün böceklere ilaçlama yaparsın belediyeden bunu talep edersin can duyarı kasmazsın
fare görsen o gün fare zehri alır koyarsın.
Başıboş itleri bu hayvanlardan ayıran özellik nedir ki itlaf edilemezlermiş!
10 milyon başıboş ite bakacak olsa başıboş olarak ABD,ALMANYA,İNGİLTERE bakardı.
Bugün itlaf etmediğiniz her iti , yarın 10-20 eniğiyle itlaf etmek zorunda kalacaksınız . İtleri seven varsa alıp sahiplenecek veya hepsi toplanıp kendileri barınak açıp orada bakacak.
Hatta ben daha ileri gidiyorum. Sahipli köpekler bile sokaklarda gezdirilerken ağızlıksız, tasmasız gezdirilmemeli. Niye alın bir örnek.
Şimdiki içişleri bakanımızın videosu aşağıda iyi izleyin, belkide ülkedeki en eğitimli ve iyi bakılan köpeğin ağzında ağızlık olmasa bakanın elini kapmıştı! Hala çıkmış başıboş olsa ne olacak itin pskilojisini çözün diyorlar!
AT TEPER İT KAPAR!
https://youtu.be/rULM-2rsBqs?si=XrxiRvU0MhPm1urp
öncelikle arkadaşa bi gönderme yaptığınız için mesajı görmesi nedeniyle etiket atıyorum
@BlackBird Tech;
ardından konuya gelicek olursak devletin tüm köpekler ile ilgilenip ya kısırlaştırma yapması lazım yada bir bütçe ayırıp her şehirde şehirdeki köpek nufüsüna oranla barınak açıp orda gerekli kişiler aracılığı ile bakması lazım
konuda duyar ile alakalı bir durum söz konusu değil gündemde bu var diye bu konu başlığında açtım ancak yok koyun yok fare yok böcek öldürürsün duyar kasarsın demişsiniz siz o köpeği başından vurarak öldürürken vicdan azabı çekmediniz mi Toplumun ne kadar geride kaldığının örneğidir bu yaptığınız , sanırım barınak v.s gibi oluşumlardan haberiniz yok
abd , amerika , ingiltere zaten sokak hayvanlarını acısız şekilde uyutarak öldürüyor tabi bunu desteklemiyorum bu da yanlış o kadar gelişmiş bütçesi gayet iyi olan bi ülkenin barınağa ayıracak bütçesi yok mu ?
Türkiye'de neden bu durumlar söz konusu değil çünkü devlet ilgilenmiyor devletin umrunda değil size bi it saldırıyorsa iti suçlamayın suçlanıcak kişiler gayet açık her köpek için söylemiyorum saldıran var saldırmayan var ancak köpeklerinde yapısında olan bişey bu size hiç bi tavuğun , sincapın saldırdığını gördünüz mü ?
"Devam edince bir gün götürdük köpeği itlaf ettik en acısız şekilde.(Köyden bir avcı çağırıp kafasından tek kurşunla vurdular)
Zarar veren, zarar verme tehlikesi olan her şey bertaraf edilir."
Köpek başından vuruldu ? en acısız şekilde itlaf ettiniz

?????
Allah akıl fikir versin diyorum sizi
vicdanınız ve
kalbiniz ile baş başa bırakıyorum gün gelicek o canlılarda sizlere hesap sorucak
nickinizden yola çıkarak çok muhafazakar biri olduğunuzu düşünüyorum yanlış ise affola ancak Kuran'da hayvanlar ile ilgili olan ayetleri okumanızı tavsiye ederim