Neymiş itin psikolojisi varmış da neden saldırırmışta falan da filan da . Ben sokakta gezerken itin psikolojisini mi çözmeye çalışacağım. Hadi ben 33 yaşında biriyim it saldıraya geçse kafasına tekmeyi atarım o an yere sererim. Her gün okula giden milyonlarca çocuk var. İtin ne halt yiyeceğini mi tahmin etmeye çalışacak.
Daha önce yazdım. 25 sene önce Enikten alıp büyüttüğüm keçilerin içinde büyüyen çoban köpeğim 2-3 yaşına gelince koyunları boğmaya çalışıyordu.
17 agresyonu olan itin saldırması için psikoloji sosyoloji gerekmez. Devam edince bir gün götürdük köpeği itlaf ettik en acısız şekilde.(Köyden bir avcı çağırıp kafasından tek kurşunla vurdular)
Zarar veren, zarar verme tehlikesi olan her şey bertaraf edilir.
Başıboş it olmaz. Ülkede 10 milyonu geçmiş başıboş it var.
Tavuğu,danayı,kuzuyu keser ite yem edersin can duyarı kasmazsın,
1.5 AYDA 6.5 milyon tavuk kuş gribi tehlikesiyle itlaf edilir çıkar can duyarı kasmazsın.
baharda bütün böceklere ilaçlama yaparsın belediyeden bunu talep edersin can duyarı kasmazsın
fare görsen o gün fare zehri alır koyarsın.
Başıboş itleri bu hayvanlardan ayıran özellik nedir ki itlaf edilemezlermiş!
10 milyon başıboş ite bakacak olsa başıboş olarak ABD,ALMANYA,İNGİLTERE bakardı.
Bugün itlaf etmediğiniz her iti , yarın 10-20 eniğiyle itlaf etmek zorunda kalacaksınız . İtleri seven varsa alıp sahiplenecek veya hepsi toplanıp kendileri barınak açıp orada bakacak.
Hatta ben daha ileri gidiyorum. Sahipli köpekler bile sokaklarda gezdirilerken ağızlıksız, tasmasız gezdirilmemeli. Niye alın bir örnek.
Şimdiki içişleri bakanımızın videosu aşağıda iyi izleyin, belkide ülkedeki en eğitimli ve iyi bakılan köpeğin ağzında ağızlık olmasa bakanın elini kapmıştı! Hala çıkmış başıboş olsa ne olacak itin pskilojisini çözün diyorlar!
AT TEPER İT KAPAR!
https://youtu.be/rULM-2rsBqs?si=XrxiRvU0MhPm1urp