Alicangzl06 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun dileklerini ileten arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Arkadaşımın ödeyecek durumu yok bunu bildiğim için hâlâ arkadaşız, ödeyebilecek durumu olsa ve ödemese elbette farklı olurdu ama sonuçta kaza bu isteyerek olan bir şey değil adı üstüne kaza.
hesap bilgilerimin ele geçirdiğini söylemem mantıklı mı acaba bilemedim çünkü sms onayı vs geliyor?
Aracı sürerken ki MOBESE görüntüleri var ayrıca arkadaşım adına tutulmuş kaza tutanağı var.
Sorun şu ki üzerimde ailemin ortak malı olan gayrimenkuller var ve bunların başına bir şey gelmesini istemiyorum, arkadaşımın üzerinde bir şey yok icra davasını bir şekilde ona çekmemiz gerekiyor ama nasıl yapacağımız hakkında fikriniz yok
Çok seri bir şekilde üzerinizdeki her şeyi devredin, banka hesaplarınızı boşaltın ve Papara gibi uygulamalara veya Bitcoine veya yakınınız adına bir hesaba yatırın, VEYA adınıza bir LİMİTED ŞİRKET açın. 5000 TL gibi bir gideri var kuruluşta. Tüm mal varlığınızı şirket adına yapın, şirkete banka hesabı açın ve paranızı şirket hesabına yatırın.

Olacakları söyleyeyim, yasal olarak haksızsınız. İstediğiniz kadar avukat tutun. Sözleşmeye göre "eğer hesapta belirtilen dışında birisi aracı kullanıyorsa tüm sigorta, kasko ve garanti şartları hükümsüzdür." Bunun için size ilerleyen süreçlerde bir icra davası açıp açtıkları gibi bankalara, emniyete (üzerinizdeki araca haciz konulması için ve bu sonra yakalamaya kadar gider.) çalıştığınız yer varsa maaşının 4/1 'i bize ödenecek diye yazı yazarlar. Bankanızdaki tüm paranız blokelenir, uzunca bir süre blokede kalır. Eğer borcu ödemezseniz (ki ödenecek gibi bi tutar değil) borca karşılık bankadan para çekilip vergi dairesine ödenir. Araçlarınızın tamamına satılamaz haczi konur ve borcu ödemeniz beklenir. Ödemediğinizde aracınıza yakalama kararı çıkarılır. Araç görüldüğü yerde yeddiemin'e çekilir. Borç ödenmeden geri alınamaz. Ev, arsa, dükkan gibi taşınmazlarınız satılamaz şerhi konulur ve hiçbirini satamazsınız.

VE EN ÖNEMLİSİ: Sizi TikTak avukatları arayacak ve "Ne zaman ödeme yapabilirsiniz?" , "Şu gün ödeme yapacak mısınız?" diye soracaklar. KESİNLİKLE ama KESİNLİKLE "şu gün ödeyeceğim." , "1 hafta sonra ödeme yapacağım." DEMEYİN. Bu ödeme taahhütüne girer ve sonuç hapis olur. Ödeme taahhütü verirseniz ve avukatın amacı sizin ağzınızdan o ödeme taahhütünü almaksa aldığı gibi mahkemeye başvurur ve ödeme taahhütü verip ödemesini yapmadı, tutuklanmasını talep ediyorum der. Tutuklanır ve borcu ödemeden çıkamazsınız. Sizi aradıklarında sadece "Ben borcumu biliyorum, ödeyeceğim zaman haber veririm şuan ödeyemiyorum." diyin kapatın. Boşuna yalvarmayın şu kadar müsade edin diye. İcra açıldıktan sonra hiçbir şey değişmez zaten.

Söylediğim gibi TÜM mal ve varlığınızı şirket adına yada tanıdığınız adına yapın. Çünkü borcunuz 10.000 TL değil araba satmanız gerektiğinde şu borcu kapatayım da satayım diyesiniz. Büyük bir borç.

Edit: Unutmadan söyleyeyim, şirket açacak olursanız ucuz diye şahıs şirketine yönelmeyin. Şahıs şirketi şahsi borcunuzdan sorumludur. İşletmedir. Limited yada Anonim, yani TÜZEL KİŞİLİK kurmalısınız. LTD ve AŞ şahsi borçlardan sorumlu değildir.

Bu söylediklerimi yapsanız da ömür boyu hiçbir yerde sigortalı çalışamayacaksınız. Daha doğrusu çalışırsınız ancak çoğunlukla maaşınızın 4/1 'ini her ay TikTak alır.

Geçmiş olsun.