Yok hocam cidden öyle. Köpek psikolojisi nedir, köpekler ne hisseder, ne düşünür neden saldırır köpekler hakkında hiç bilgisi olmayan insanlar köpekleri vahşi canavarlar olarak ilan ediyor.
Halbuki bilinmesi gereken 4 5 basit kural var. Bunlara uyduğunuz taktir de kimseye zarar gelmez.
Birazdan derler çocuklarımızı ısırıyorlar, onlar da mı içinde kötülük taşıyor diye.
Hayır abicim siz o çocuğu eğitemiyorsunuz. Mahallede kaç kere görüyorum hatta bizzat benim köpeğimi ben gezdirirken 2 ila 15 yaş grubu köpeğe havlıyor ya. Köpek gibi gezdirdiğim köpeğime havlıyor. Ve zor tutuyorum bıraksam saldıracak.
Çünkü tehtid olarak algılıyor. Abi köpeğe havlamak nedir? El kaldırmak nedir? Sopa kaldırmak nedir? Hıt höt diye bağırmak nedir?
Senin o Hıt höt diye bağırman onun direkt savunma mekanizmasını harekete geçiriyor. Düşünsene karşında ne yapacağı belli olmayan saçma sapan sesler çıkaran bir canlı elini kaldırarak ( vücut büyüterek) sana geliyor.
2 seçenek var, ya kaçarsın ya saldırırsın. Çoğu köpek kaçmayı tercih ediyor ama sabrı taşına saldırıyor istemsiz bir şekilde. Ya bilmiyorum ben insanlara anlatmaktan, insanlar da anlamamaktan sıkıldı.
çok doğru konuştunuz hocam ağzınıza sağlık ama anlayana