Chatgpt sordum ikidebir apiyi anlatıp duruyor.
Pinterest session kullanımı ile nasıl pythonda pinleme yapılmasını öğrenirim.
Bu konuda bir doküman varmi bildiğiniz.
Merhaba
Ben soyle basit anlatayim. Zamaninda session ihtiyacim oldugu icin cok arastirmistim mantigini anlatmam gerekirse. Site sayfalarinda gezerken tarayici cookie kaydeder ve bu veri sunucu arasinda etkilesim kurarak sizin login olup olmadiginiz anlasilir. Python'da ise session kullanarak sayfalar arasi ziyareti gerceklestirebiliyorsunuz.
Simdi session kullandiginiz zaman istekleriniz daha hizli calisiyor. Bunu surekli kullanmak gerek. Request ile yapiliyor ama daha hizli kutuphanelerde var.
Cok onemli bir noktadan bahsedecegim.
Bir site icinde gezinme selenium ile yapilabiliyor. Header false yaparak tarayici gostermedende islemleri gerceklestiriyorsunuz ama requst sensionla da ilginc seyler yapilabiliyor.
Bir ornek vereyim.
whoisapi bir site biliyorum. Kullanici adi mail sifre ile hesap uretebiliyorsunuz ve login oldugunuzda size api key veriyor ve 1000 kere whois sorgulama yapabiliyorsunuz. Benim bu sitedeki bu keye ihtiyacim vardi. request session ile kod yazdim bu sayede siteye oto uye olup farkli bir sayfaya gidip keyi cekip kaydediyordum.
Mesela request session ile r10da post gonderebilirsiniz. forum poster gibi bisey yapabilirsiniz 10binlerce siteye ayni anda konu acabilirsiniz.
Ama burada cok onemli bisey var GET VE POST
mesela ben kullanici adi sifreyi posty edip gonderip siteye login olabilirim ama gidilen sayfalara yapilan isteklere gore POST VE GET parametrelerini duzgun kullanmak lazim.
Mesela cok basit bir ornek.
1 siteye login olacaksiniz kullanici adi sifre lazim ama bunun yaninda site sizden token ister. Iste o tokeni get ile cekip beautifulsoup ile tarayip post ile gondermeniz gerekebilir bunu iyi kurgulamalisiniz. Bazi sitelerde captcha da var.
Son bur ekleme ASYNC kutuphanesi var eszamanli islemler yaptirabiliyorsunuz. Bir cesit threading gibi ama cok daha ileri seviyeli. Mesela bir islemi 10.000 kere uretip ayni anda gonderebiliyorsunuz filan bunlarda bazen projede cok ise yariyor.
Sizin wordpress konu acma botu yaptiginizi okudum.
Ben mesela su sekilde yaparim.
Google taratirim sonuclari Scrapy ile her siteye eszamanli girerek gerekli yerleri taratirim ve bunlari request sesion ile siteme acabilirim.
Cok gelismis araclar var. Mesela Scrapy 'de dataclass var taradiginiz yer uzerinde ayni zamanda editlemeler yapip veriyi isleyip degistirip te kaydedebiliyorsunuz.
Bune ek olarak bazi siteler javascript bunalri taramak icin render edilmesi gerekebilir.
Sizin method daha kolay sanirim feedten zaten verileri kaydedip wordpress siteye html olarak kodlari gonderince saniyede bircok konu acilabilir yapilabilecek cok fazla yol var ama mantik bana ne kazandirir.
Bos bisey kazandirmayacak biseyle ugrasmak da cok matiklid egil
Python zevkli ama herseyi bilmek de yetmiyor iyi bir proje bulmak bence asil sorun bu.