Hocam konu ile alakalı değil ama sormak istiyorum, e-imza nasıl alınır.
E-İmza : sadece yetkili bayilerden satın alınabilir.
Geçen haftaya kadar standart e-imza başvuru formu doldurulup , kimlik fotokobinizle satılıyor/alabiliyor idiniz.
Ancak yeni kanun düzenlemesi ile , açık bir banka hesabınız ve edevletinizin olması gerekiyor.
edevletinize girip , BTK kısmına onay verdikten sonra eimza alabileceksiniz.
ANCAK : bu işlem sadece eimzanın size satıldığını göstermesi ve tarafınızdan onay verildiği içindir. yani bu işlemi yapmakla eimza almış olmuyorsunuz.
geçen haftaya kadar ıslak imza ile satılıyordu , sahte imzaların ortaya çıkması ile devlet dijital onay imzaya geçti.
SONUÇ OLARAK : yetkili bayiden eimza ve kep adresi alma talebinizi iletiyorsunuz , 1-2-3 yıllık seçeneğinizi belirliyorsunuz. ödemesini yapıp , e-imza (USB şeklinde) cihazınızı alıyorsunuz.
Satın alırken ister kendi cebinizden isterseniz satış yapan yetilinin bilgisayarından edevletinize girip eimzayı dijital olarak imzalıyorsunuz ve sonrasında kısa süre içinde onaylanıyor
bende aynı şekilde satıyorum. alacak iseniz anydesk ile bağlanıp dijital imza ile satışını yapıyorum. sonra eimzanızı adresinize alıcı ödemeli olarak gönderiyorum
satın almak istiyorsanız
BURADAN ulaşabilirsiniz.