Konu içerisinde arkadaşlar bir çok fikir beyan etmişler iyi niyetli olarak ancak sistem öyle işlemiyor. Kiralama işlemlerinde tecrübeli ve Tiktak kurumsal üyesi birisi olarak kısaca açıklamak istiyorum.

Birincisi hesabım ele geçirilmiş demeniz maalesef bir anlam ifade etmiyor çünkü hesabınızın güvenliğini korumakta sizin yükümlülüğünüzde.

İcrayı arkadaşınıza çevirme şansınız yok çünkü muhatap sizsiniz. Hesabı aktive ederken bunları bilerek sözleşmeyi onaylıyorsunuz.

Kasko olsa bile kasko ilgili kişide geçerlidir o da kusur durumunuza göre değişkenlik gösterir anak normal kiralamada da Tiktak gibi dakikalık kiralama uygulamalarında da sürücü dışında birisi kaza vs yapması durumunda ne kadar kapsamlı olursa olsun sigorta ödeme yapmaz. Firma da bunu sizden talep eder.

Özellikle başınıza gelen üzücü bir durum ancak maalesef kabahatin büyüğü değil tamamı sizin. Adınıza sözleşmeli bir hizmeti başkasına kullandırıyorsunuz. Konu içinde birkaç arkadaş daha yazmıştı siz bence dua edin firma size hasar dışında ayrı bir dava açmasın. Çünkü çok ucu açık bir olay. Firma sizin kazanç sağlamak amacıyla yetkisiz kullanıcılara kiralama yapıp yapmadığınızı bilemez.

Düşünüyorum sanırım tek yapılabilecek şey ki firma uzlaşmacı davranır mı bilemiyorum. Firmayı arayıp durumu anlatıp uzlaşma yoluna gitmek. Gerçi araç pert oldu ise ben kendim yaptırtayım şeklinde uzlaşmaya gideceklerini sanmıyorum.

Çok geçmiş olsun umarım bu durum size ders olur. Bundan sonraki süreçte daha dikkatli olursunuz lakin maalesef bu süreçten kurtulma durumunuz pek yok gibi. İcra davası açıldığı zaman direkt sizin üzerinize olmayan şeyi alamazlar diye biliyorum. Sigortalı bir işte çalışıyorsanız da maaşınızın en fazla yüzde 25'ini alabilirler. Hiç imkanınız yoksa bu şekilde uzun sürse de bir şekilde kurtulabilirsiniz.