chechen46 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ozaman sis susup oturmaya devam edin ne diyeyim alışmışınız belli ki bende polemiğe girmek istemiyorum çok zor oluyor çünkü kapasite altındaki kişiye birşeyler anlatmak iyi çalışmalar
hocam öncelikle hiç bir yorumumda susup oturduğumu söylemedim. bunu düzelteyim. Ben isyan ya da protesto etmiyorum.

susma konusuna örnek, madem avukatsınız bakın susmuş muyum.

2012 tarihinde eşimi çanakkale’de üniversiteye gönderdim. bir kız yurduna kayıt yaptırdık. eşim okula başlayınca yurt odasının başka bir erkeğe verildiğini öğrendik. istanbuldan gelip karakola giderek “senet” imzaladığımız ve yurt sahibi olduğunu bildiğimiz öğretim görevlisini şikayet ettik. eşim hem diğer öğrenciler hem de ayrı olarak suç duyurusunda bulundu.

2015 yılında bu kadın (yurt sahibi) senedi icraya verdi, icra kağıdı geldi bize. Avukat aracılığı ile 3k olan haciz tutarına noter yolu ile itiraz ettik.

2017 de tarlamı eşime hediye ettim, onun üzerine geçirdim.

2020 de bu kadın haczi devam ettirmiş ve tarlaya haciz koydurmuş, 1 hafta önce öğrendim. tutar 10k olmuş.

önce senet üzerinde yazan kişinin oğluna ulaştım (o kadının babası senette adı olan) kadının kardeşinin yaptığını anlatıp, kadının ve oğlunun numarasını aldım. kadının oğlunu aradım.

“annen hakkında zaten savcılağa suç duyurusunda bulunmuştuk, haciz dosyanıza 2015 de itiraz etmiştik” diyerek haczin kaldırılmasını rica ettim.

dün durumun ne olduğunu sordum, avukat icra dairesine kaldırılması için talimat vermiş, icra dairesini arayıp teyit aldım, son kalan 104 lira tahsilat harcını yatırdım. bu gün icra dosyası kalkıyor.

şimdi hocam, 2012 yılında susmamışım, 2015 yılında susmamışım, bu günde susmadım. tutar 10k ufak ama haksızlığa karşı yasal hakkımı aramışım. aynı durumda kalan diğer öğrencilerin hepsi ödemiş parayı! hatta önceden ödeyenlere de icra göndermişler. arayıp sorduk.

sorun yasalarda değil, yasaları uygulayan ya da uymayanlarda.

bu da ispatı sözlerimin.