Sene sonu geliyor insanlar harcamalarını kısıyor. Ha keza indirim sezonu malum. 1 sene boyunca para biriktirip istediğini ürünü ucuza alacağını düşünenler var.
Forum da maalesef işini doğru düzgün yapan elaman gitgide azalıyor. Son zamanlarda aldığım hizmetlerden pek memnun kalmadım. Bir sürü vaat veriliyor ama satılana kadar.
Gereksiz yere abartılı yorumlar yapılıyor. Şunu aldım böyle memnun kaldım, ilgisi süper vs. Sanırım bu arkadaşların bize garezi var. Sen bir şey alıyorsun, sen yazmadığın sürece arayıp soran yok. Nasıl olsa param yattı diyor. Bu da artık bir şey alırken kırk kez düşünülmesine neden oluyor. Bende daha eski müşterilerime hal hatır soruyorum, işler nasıl gidiyor iyi mi diye.
Aynı zamanda bu olay terzinin kendi söküğünü dikmesini öğrenmesine neden oluyor. Bende dahil bir çok kişi yaptıracağı bir iş eğer çok spesifik değil ise kendisi yapmaya çalışıyor. Forum da ürün girişi yapılır deyip de 100 tane ürün işi aldıktan sonra yok ya ben bununla uğraşamam deyip ücreti iade eden tipler var.
Bazı arkadaşlar da bir iş teslim alıyor, parayı da önden alıyor, sonra arkasından koş babam koş. Ebesi dedesi ölüp ölüp diriliyor. Düşmanları kara büyü yapıyor, bir türlü odaklanamıyor. O yüzden aldığı işi 3 günde değil 1-2 haftada kavga dövüş teslim ediyor.
Herkes her konuda bilgili oluyor. 3 kuruş kazanan adam milyoner olacaksınız diye konu açıyor. Sonrası fos çıkıyor. Bu güzellik salonu açıp, seni 10 cm inceltirim deyip hiç bir etkisi olmayınca ama sen diyetine uymamışsın diyen sah.tekarlara benziyorlar. Hayal satıyorlar yani.
Demem o ki bu sadece tek bir konuya bağlı değil.