Merhabalar,
Yabancı insanlarla dilimi geliştirmek için bir kaç uygulama üzerinden konuşuyordum. İngilizce gelişimi için faydası oluyordu. Bir gün Singapur lokasyonundan mesaj geldi. Sohbet ettikten sonra numaramı istedi. Standart her şey hakkında konuşuyor, konu konuyu açınca sohbet ilerliyordu.
Yaptığı sporlardan tut gittiği kafe, barlara kadar bana sesli videolu iletiler gönderiyor. Kısacası günün bir paça özetini paylaşıp konuşuyorduk onun üzerine. Her şey güzel hoş

İngilizce dil pratiği oluyordu benim için fakat 2 hafta sık olmasa da sohbet ettik düzenli.
Bana çalıştığı tekstil fabrikasının videolarını atmaya yaptığı işleri anlatmaya başladı. Bu *********** arkadaş sözde tekstil işi yapıyor, İstanbul'da arkadaşı var ve arada buraya uğradığını söylüyor. " Belki Yaz tatilinde gelirim bana yardımcı olursan sevinirim " Tarzında ayaklar yapıyor
Türklere karşı dersine iyi çalışmış. Bana boş vaktimin olup olmadığını sordu. İş teklifi yaptı. Çok yoğun olduğu için benim bir kaç işimi yap, sana $25-$50 Dolar veya daha fazla komisyon veririm dedi. 50$ güzel para olduğu için sazan gibi atladım
Unutmadan söyleyeyim, bana Amazon'dan satış yaptığını sürekli söylüyordu. Site gönderdi amazon ile alakalı. Task yani görevleri yapmamı istedi. Ben çok yoğunum, yardımcı ol bana günlük sende paranı kazan dedi. Çok aptalım haha
-87$ Bakiyeyi yazının devamında anlayacaksınız. Sitenin görünümü bu şekilde. Para çekme, yatırım, müşteri temsilcisi (hahah) istatistikler falan basit her şey bulunuyor kısacası. Neyse gelelim Task (görev) bölümüne.
Günde 60 tane görev veriyor. Ben bunu sorduğumda ileride öğrenirsin dedi. Galiba yorum botu gibi bir şey anladım ben. Etkileşim tarzı bir şeyler ama mantığıma hiç yatmıyor bu saçmalık. Meraktan bozmadan devam ediyorum olaya
Recharge bölümü var. Eksi bakiyeye düşünce buradan para yatırıyorsun. Mesela binance varsa orada sana binance cüzdanını veriyor, müşteri temsilcisi (yani ***********) ile sohbette para yatırdığın kodu vesaire gönderiyorsun. Sonra işlem tamamlandı diyip bakiyeni güncelliyor. Para yatırma işi de kolay
Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi 24 Görev kalmış. Automatic matchin e basınca Amazon ürünleri geliyor karşınıza. Yani sadece tıklıyorsunuz başka bir şey yok. Bu kısımda zaten anlıyorsunuz dolandırılma yöntemini
Görevi yapınca karşında bir anda tak diye böyle bir şey çıkıyor. Neymiş ödül gelmiş

Bakiyen -eksiye düşüyor. Her eskiye düştüğünde -87 veya -100 ise o tutarı yatırıp devam ediyorsun göreve. Kurnaz ilk başta beni 10$ 20$ gibi tutarlarla yavaş yavaş başlattı. $25 Dolar kazandırdı.
Aradan bir kaç gün geçti. 25$ Kandırdı fakat tadında bıraktı

Neyse eski sevgilisi ile olan muhabbetleri anlatıp barlarda içip video atmalar, Türkiye'ye geleceğim gibi zırvalar dolusu laflar vs vs.
En son attığım resimde görevlere devam et dedi. -87$ olunca ben yatırmadım . Dolandırıcıdan -Bu sefer sen yatır param yok. Şeklinde istekte bulundum. İşin rengi değişti. Yarın atarsın tamam falan dedi. Tahmini bu şekilde döngüde -bakiye yükseltip 1000$ gibi mevla da vurgun yapmayı düşünüyordu. Zaten sitenin domaini 2 aylık vesaire ayıkıyorsunuz ama insan olayı merak ediyor. O kadar emek harcayıp belki çok büyük vurgunlar yaptıkları oluyordur. Sitenin adresini konu kuralları gereği sorun olamaması için paylaşmadım. Düzeneği üş aşağı beş yukarı anlattım zaten.
Ben 15$ Kaptırdım ama emeğine saygı duydum. Dedemin meşhur lafı vardır. Ona söylediğim son söz şuydu : " Öyle kolay olsaydı herkes kazanırdı "