Browland adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
öncelikle geçmiş olsun, başınız sağolsun. Çok üzücü bir durum.

Müsaadenizle konunuzla alakalı bir anımı anlatayım.

Ben ırkçıyım (Türk milliyetçisi) kardeşim sosyalist, eşi de sosyalist. Bir akşam İstanbul’da evimizdeki konuşmadan anlatıyorum.

gelin; Abi siz milliyetçiler bu kadar olumsuzluğa, ranta karşı neden protesto yapmıyorsunuz? Neden isyan etmiyorsunuz? diye sordu. Ben de cevap olarak;

Gelin, bu devleti biz kurduk, yasaları biz koyduk. kanunlara bağlı kalacağımıza yemin ettik. kendi kurduğumuz devletimizin kendi koyduğumuz kanunlarına karşı çıkarsak, o kadar mücadeleyi boşa vermiş oluruz. Eğer biz de kanunların dışına çıkarsak ülkeyi ayakta tutacak hiç bir şey kalmayacak.

Yani hocam, ne kadar mantıksız da gelse herkesin savunma hakkı vardır.

Sorun olaydan sonra bunların konuşulmasıdır. Oysa çözüm bu olayların olmamasını sağlamaktır.

Temelde kanunlarımız, kurallarımız işlediğinde, her vatandaş üzerine düşeni yaptığında bu tür üzücü olaylar meydana gelmez.

O binaların kolonlarının kesilmesinde sadece kolonları kesen değil, cafelere dükkanlara ruhsat veren belediye görevlileri, dükkanlarda bunu bilerek çalışanlar, o binada bunu bilerek oturanlar, denetlemeye gelen yetkililer yani tarafların hepsi suçludur.

Tüm suçu 1 kişiye yüklemek te doğru değildir.

100 yıllık cumhuriyetimizde tam başaramadığımız yurttaşlık bilincidir.

Biz kendi seçimlerimizin sonucunu yaşıyoruz, hem bunu isteyip hem de bunu istemeye devam ederken yakınmak inan o kadar mantıksız ki! Bu mantıksızlık sanırım bize özel.
Söylediklerin tamamen milliyetçilik ideolojisi ile çelişiyor; yukarıda demişin ki yanlış olduğunu bilsek de SIRF KANUNLARI DEVLET KOYDU diye karşı çıkmayız demişin. İşte asıl milliyetçilik yanlış olanı düzeltilmesi için çaba göstererek milletinin refaha kavuşmasını istemektdir. Susup bakmak değil o yüzden sizin savunduğunuz görüş GERÇEK MİLLİYETÇİLİK ile alakası olmayan bir görüş sadece bir kişiye yüklenmedim yazımda dikkat ederseniz İKTİDAR PARTİLİ dedim buradan ne demek istediğimi anlamış olmanız lazımdı.