Kutsal olan paranın ta kendisidir. Bu ülkede insanların yarısı dindar yarısı ateist ayağına yatar ama fiiliyatta insanların çoğu paraya ve güce tapar. Bu iki cümle hakkında kitap yazılır. Benim yaşadığım hayatta öğrendiğim bu.

18 ay askerlik yaparken askerlik gerçeklerini, bir sürü şantiyara çalışırlen de inşaat gerçeklerini bizzat içinde gördüm.
Holding ve şirket gerçeklerini naıl1firma web sitesinde.... Öğretmenlik, askerlik, polislik vd hangi sektörde, içinden birilerinin tecrübelerini duysam hemen hemen aynı şeylere şahit oluyorum.
Hukuk adalet sistemi de maalesef aynı.

70li yıllarda saş sol meselesinde insanlar birbirini öldürdü. Bugün ise yandaş muhalif kavgası ile ikiye bölünmüş durumdayız. Ama bakıyorum da rüşvet torpil rant yolsuzluk hırsızlık deyince herkes aynı tanrıya ve aynı dine inanıyor.

Öyle ucube bir çağda ve toplumda yaşıyoruz ki, kıyamet alameti olan hadisler birer birer gerçekleşiyor.

Ahlaklı idealist ve dürüst insanlar her zaman heryerde kaybediyor.

Şu videodaki 2 dakikalık avukat sahnesi çok şey anlatıyor. Gerçi videonun sonunda da ironik bir şekilde savunmakutsaldır deniliyor. Ancak videonun başındaki kısım maalesef ki hukuk alanının avukatlığın olumsuz yanlarını gösteriyor.

https://youtu.be/XNoNoe-8z5w?t=739