Browland adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.
Çözülecek her şey, yapılacak bu ev. bunda kararlıyım.

iyi forumlar.
Merhabalar. Evin yapısını incelediğimde önünde yol olması faktörü olmasa idi evinana balkonunun 1.95 olan ölçüsünü gerekirse maliyet kısmak için salonu 10-20 santim kısaltarak 2.5 metreye çıkartmanız yerleşim açısından güzel olur diyecektim fakat sanırım arsanın imar durumu buna müsait değil. Odaların kapılarının arkaya yaslandığında kapı arkası alanı öldürdüğünü biliyorsunuzdur. Özellikle daha düşük metrekareli projelerde odanın iç yerleşimini önceden düşünüp gerekmesi halinde kapıları daha içten yaparak kapı arkasında kullanılabilir duvar yüzeyi alanını artırmak güzel olabiliyor. Mimarlıkla ilgili yabancı internet sitelerinde bununla ilgili akış diyagramları vardı fakat örnek olması adına bir görsel bırakacağım.

Gördüğünüz gibi Stue ve Vaerelse odalarında kapı söylediğim şekilde bırakılmış ve balkon alan kullanışlılığını artırmak adına çıkma yapılmış. Balkon kısmını elersek geriye kapıların ne şekilde yapılacağı sorusu kalıyor ve hangisini seçerseniz seçin kendi kararlarınız doğrultusunda seçim yapın. Ek olarak banyo için akordiyon kapı kullanmanız alan verimliliğini artırır mı gözden geçirebilirsiniz. Faydası olsun olmasın aklıma gelenleri paylaşmak istedim. Keyifli günler dilerim