gosha adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tek bir sorum var,reklam harcaması yapıyormusunuz peki ?
200 TL reklam ile başladım. Ve toplam reklam harcamam 1600 tl. Yani kazandıkça reklam verdim.
Baris13 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar,

Konuda bu kadar negatif yorum almanızın ve haliyle sizinde agresif tavır sergilemenizin sebebi yine sizin tutumunuz.

Eğer '' Gerilla Tarzı Reklam '' stratejisini izlemeseydiniz konunuzu açarken, kimse size bu kadar yüklenmezdi.

Ne demek istiyorum ? Bir ürün/hizmet piyasaya çıkartmadan önce piyasada ki herkesi aşağalamak üzere kurulmuş, canice yapılmış reklam stratejisi. Çok güçlü bir stratejidir fakat bu forumda işlemez.

Siz şimdi konunun başına '' Forumda görüyorumda herkes 500TL'ye hayal satar olmuş'' yazıp , 2 satır altında '' Bende eğitimimi 400-500 TL'den satmayı planlıyorum'' dediniz mi ne tutarlılığınız kalır, ne yaptığınız yapmaya çalıştığınız reklamınız kalır, ne hizmetinizi pazarlayabilirsiniz ne de bunların hepsi bir yana, kendinizi yok yere eleştiri çukuruna atmış olursunuz.

Şimdi böyle agresif bir yol izlediğiniz için, diğer eğitim satanları kötüleyip, onların üzerine bir hizmet kurmayı planladığınız için insanlarda haklı olarak soracak sizlere.

Vergisini veriyor musunuz ?
Şirketinizi kurdunuz mu ?
Fatura kestiniz mi ?
Eğitim satacağım diyorsunuz, buna fatura kesecek misiniz ?

Zan altında kalır bu işten ciddi anlamda hukuksal yönden sıkıntı ile ayrılırsınız, bu forumda ki insanların akıllarını küçümsemeyin.

Agresif olmayın, size de agresif olmasınlar. Bir kesimi aşağılayıp, küçük görüp sonra bende yapacağım derseniz olan bu. ( O kesim haklı veya haksız demiyorum )

Ticaret böyle yapılmaz.
Kesinlikle r10 da çok kaliteli eğitim satanlarda var. Bizzat satın aldığım eğitimler de mevcut. Yanlış anlaşıldım sanırım. Genel ortaya söyledim aslında. Sorulan vergi, şirket vs sorularına da net şekilde cevap verdiğimi düşünüyorum. Uzun lafın kısası kimsenin aklını küçümsemek ne benim ne başkasının haddine. Yanlış ifade ettim veya anlaşıldım sanırım.
Reklam34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sanırım takipçili fake hesap satıyorsunuz
Hayır hocam o tarz bir satış değil kesinlikle.
Padre adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bol kazançlarınız olsun hocam. Shopier pazar yeri gibi bir yer değil bildiğim kadarıyla. Yani bir Trendyol, Amazon, Etsy gibi mantıkta ilerlemiyor yada ben yanılıyorum aydınlatırsanız sevinirim. Yani Shopier'in bir müşteri kitlesi yok, siz müşterileri R10 gibi yada Sosyal Medya platformları üzerinden Shopier'e yönlendirip işlem yapmalarını sağlıyorsunuz, yine yanılıyorsam aydınlatırsanız sevinirim. Yani burada ki teknik nasıl Shopier üzerinden para kazanmak oluyor? Siz sadece Shopier'de varsınız ve müşterileriniz sadece Shopier üzerinden mi geliyor? Bunun mantığını biraz açabilir misiniz? Firmam için bilgi lazım, ona göre gerekirse destek almak isteriz sizden.

Birde hayal satanlarla, kendinizi aynı kefeye koymuş gibi olmuşsunuz, bu üsluba da biraz dikkat etmenizi tavsiye ederim.
Dedikleriniz doğru hocam. shopier tamamen sizin müşteri bulmanızı gerektiren bir platform. Önemli olan doğru kitleye nasıl ulaşabileceğinizi bulabilmek aslında. Evet ben sadece shopier de satış yapıyorum şuan için. Fakat yakında yurtdışı satışı için etsy de mağaza açacağım dolar üzerinden olunca çok daha iyi ücretler kazanabileceğimi düşünüyorum. 200 tl reklam ile başladım. Toplam 1600 tl reklam harcamam oldu. Kısacası doğru kitleye ulaştıktan sonra bazen reklama bile gerek kalmıyor diyebilirim.